Bemestingsverbod Overijssel leidt tot miljoenenschade Overijsselse boeren

Volgens een woordvoerder van het Gedeputeerde Staten van Overijssel heeft het college geen plannen om in gesprek te gaan met Twentse boeren over het bemestingsverbod op provinciale pachtgronden.

Deel dit topic

Reacties

+6
cornelissen
Jah, als verpachter met eenjarige contracten kun je dat eisen en de verpachter doet het niet eens met een slecht doel.
De twentse boeren kunnen beter de druk op lto opvoeren om de derogatie terug te krijgen.
Lto wist het zo goed met het aanvragen van de fosfaatrechten en het fosfaatreductieplan om de derogatie te "redden". Met opoffering van de boeren met onomkeerbare investeringen op de peildatum.
K. Romijn heeft zelfs een lintje ontvangen, naar verluidt aangevraagd door enige "cowboy"boeren.
Ik neem aan ,dat lto zich goed verzekerd heeft ,dat de derogatie structureel is en men dus niet in een fuik is gelopen.
+1
JohnDeere7serie
@cornelissen
Quote:

Ik neem aan ,dat lto zich goed verzekerd heeft ,

Ga je ze eindelijk aansprakelijk stellen?? Ik bedoel die langspeelplaat die je al 5 jaar afdraait heeft je nog niet veel gebracht.
+1
Melkboer16
@cornelissen geweldig 🤩 je hebt weer een topic gevonden waarin je je weer kan afreageren.
Om je ziek te lachen die LP van jou.
+4
Frans1
@Melkboer16 Waar heeft hij ongelijk dan? De waarheid is hard hè, eerst p rechten, invoeren om de derogatie te redden, en nu wel p rechten en geen derogatie meer. Dat is niet de lp van Cornelissen die dat gerealiseerd heeft
+2
j h p
@Frans1 Je vergeet nog de plafonds die iedere keer maar weer verlaagd worden om de boel steeds maar weer verder op scherp te zetten plus de verminderde plaatsingsruimte door verscherpte aanwendnormen op de grond zelf en de bufferstroken, het gaat momenteel 3 dubbel op.
jent
@Frans1 cornelissen legt wel de vinger op zere plek: straks geen derogatie en wel Prechten.
Maar het eeuwige zichzelf in de slachtofferrol zetten en daar iedereen (lto, nmv, intensieve en of gegroeide veehouders) de schuld van geven dat is wel die LP
Wat ik cornelissen wel kwalijk blijf nemen is dat hij meent dat zijn stal volgezet mag worden (Prechten krijgen) met koeien die hij nooit heeft gehad.
Oftewel hij wil p rechten hebben van mensen die wel de koeien hebben gehad. Dat is m.i. diefstal
Noorderling
Quote Reactie van @jent:
Oftewel hij wil p rechten hebben van mensen die wel de koeien hebben gehad.

Dat is het probleem van LNV die de rechten uitdeelt, niet van een individuele veehouder.
Men had exact kunnen weten op welke datum het P plafond werd overschreden of hoeveel dieren er vergund waren. Echter hadden zij de zaakjes niet op orde.
Het zou het early warning, voor wat het waard mocht zijn in een excelsheet bijgehouden kunnen worden.

Maar goed P rechten probleem lost zich vanzelf op, hopelijk heeft hij er niet teveel geld in gestoken dat het nu een last blijft.
Hier waren P rechten ook een blok aan het been. Niet dat de huidige situatie gunstig is, netto naardeliger zie ik het nog niet. Stal staat er maar, deel afbetaald en bouwen is ondertussen een keer zo duur, over een jaar of 3-5 is de mestmarkt wel weer in balans. Nu P rechten goedkoper worden toch maar wat zekerheden inbouwen, kaarten worden rond 2028 zomaar opnieuw geschud.
Frans1
@jent LTO heeft altijd gelobbyt voor het intensieve deel. Lto heeft nog nooit wat met ggb gehad, ze wilden daar zelfs nog afschaven voor de p rechten destijds. Degenen die hun ruimte op orde hadden bekeken het andersom, jij kreeg rechten voor ruimte die je niet had. En nu wordt iedereen geschoren met het afschaffen van de derogatie

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overijssel en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN