VVD en BBB lijnrecht tegenover elkaar over beleid in Brabant

Dat het Brabantse provinciebestuur hun boeren jaren eerder verplicht om hun stal emissiearm te maken dan boeren in de rest van Nederland, vindt VVD-leider Dilan Yesilgöz logisch en verstandig. BBB-voorvrouw Caroline van der Plas vindt juist dat de Brabantse boeren oneerlijk worden behandeld. Dit is een typisch voorbeeld van een 'onbetrouwbare overheid', zei Van der Plas in het Debat van het Zuiden.

Deel dit topic

Reacties

+8
Braboboer
Heel goed dat dit weer even duidelijk gemaakt is.

Nogmaals de bevestiging dat je als boer niets anders dan wisselgeld bent voor de VVD!
+3
Cowboy3
@Braboboer Laat ze eerst maar fatsoenlijke wetgeving maken als je moet investeren in zoiets dat je een 20 jaar vooruit kunt en niet dat die zombie uut Nimwegen wer bij zo'n D66 rechterje alles onderuit haalt.
+3
Kars
@Braboboer idd. Vvd kan goed samen werken over links. Jullie de grond van de boeren voor de natuur, en wij voor woningbouw en industrie plus de vergunningsruimte. Daarom is VVD zo graag met links aan het regeren. De boeren zijn het wisselgeld.
Hans van Bergen
Vvd deed wat sp en d66 wilde. Met name sp die zeggen op te komen voor de armen hebben oeverloos en eindeloos keihard gestreden om dit stallenbesluit erdoor te krijgen vaak tot diep in de nacht. zelfs het voorstel om 60+ varkens houders de mogelijkheid te geven door te boeren tot hun pensioen met half gevulde stallen werd getorpedeerd.
Opkomen voor mensen met een kleine beurs,( arbeids )gehandicapten ouderen daklozen dat doen ze dan weer niet.
+3
matt
@Hans van Bergen de vvd wil dat gewoon zelf,omdat ze die stikstof nodig hebben in andere sectoren.

En doen dat zo handig,dat jij denkt dat de sp en d66 erachter zit.
Hans van Bergen
@matt jij geloofd in die sprookjes
+2
matt
@Hans van Bergen ik geloof iig niet in de Brabantse vvd
casev2
Zullen er cijfers bekend zijn van hoeveel veehouders de laatste jaren in brabant meer zij gestopt dan in de rest van het land?

want ik vermoed dat dit aantal veel hoger is dan in de rest van het land, waar ook een kaalslag gaat komen, wanneer andere provincies dit ook in bestaande stallen gaat eisen....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , brabant , vvd , emissiearm , bbb , caroline van der plas , caroline , boeren en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.677