Aanvraag basisinkomenssteun zo groot dat hectarepremie omlaaggaat

De aanvraag voor de basisinkomenssteun rond het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) is zo groot dat de tarieven per hectare omlaaggaan. Ook de deelname aan de ecoregeling is groter dan verwacht, terwijl het budget hiervoor beperkt is. Dat schrijft demissionair landbouwminister Piet Adema in een brief aan de Tweede Kamer.

Deel dit topic

Reacties

+1
Zebra
Die betrouwbaarheid van de overheid loopt wéér een deuk op.
+2
MBMB
Nou zeg, dit jaar de basispremie omlaag, je in alle bochten wringen én investeren om in brons of zilver te komen en ja hoor: de basispremie nog meer naar beneden, zelfs na het eerste jaar. Een drama om het in te vullen, dat wel. We zijn weer goed gen**** met dit GLB met nog dank aan Datema die in de webinars dit GLB aanprees namens het ministerie.
Van-Epscheuten
@MBMB hoezo? De systematiek is toch haarfijn van te voren uitgelegd…
klant
@MBMB Zo werkt het dus bij de overheid, en datuma is ook een man van het subsidieinfuus.
+2
jan 10
Ze hebben in den Haag en Brussel een gigantische kerstboom opgetuigd,uitvoering door boeren ,adviseurs en controleurs kosten vele 10 tallen miljoenen en een grote bak ergernis.
Uiteindelijk krijgt men weer een fooi,met behoud van ergernis, over een paar jaar is de pot leeg,want ook het oosten gaat mee eten uit de ruif.
hans1980
Dat kan tot juni 2024 duren voor die fooi op rekening staat
+1
de Tank
Het verrast mij als er boeren zijn die hierdoor verrast zijn. Volgens mij was het van tevoren duidelijk dat er een max aan zit.
mlkvhoudr
@de Tank ik moest paar ha mais in de teeltmix gooien dus veel moeite kostte het mij niet maar het was mij wel duidelijk dat er een kans was dat de hoofdprijs niet de hoofdprijs was.

iets anders wat mij schjnbaar duidelijk had moeten zijn dat joindata ons verplicht door de strot gedrukt zou worden was me dan wel weer ontgaan, ik vond t prima gaan zoals t ging
+2
bio boer
@mlkvhoudr waar dat joindata vandaan komt en wie dat opgetuigd heeft heb ik ook niet helemaal gevolgd
bio boer
@mlkvhoudr het is wel vreemd dat glb niet in elk land het zelfde tarief is
@Frans1 wat is het in Frankrijk?
+4
robbies
@de Tank paar maanden terug Datema horen praten. Die wil de "transitie" betalen uit GLB. Nu blijkt dat voor de geleverde diensten al geen geld is. Hoe wil je dan een grootschalige transitie financieren? Je zou verwachten dat mensen in de positie van Datema zoiets kunnen inschatten voordat je het geld gaat besteden
hans1980
@robbies Transitie dat woord kan ik niet meer horen, van de meest efficiënte beste boeren ter wereld een soort kinderboerderij maken met een veel lagere verdienmodel
labella
@hans1980 ik wil helemaal niet in transitie, ik voel mij nu lekker zoals ik ben!
mlkvhoudr
@robbies waarschijnlijk door de basispremie te verlagen
+1
labella
@mlkvhoudr Basis is de basis, die kun je niet verlagen. Laat Adema dan maar een graai in de stikstofpot doen! (Als daar tenminste wat in zit...)
mlkvhoudr
@labella ik vind dat het uit de markt moet komen voor de duidelijkheid, steeds meer wensen uit de zelfde glb pot willen halen geeft links om of rechts om beloningsinflatie voor de uitvoerders van die wensen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , landbouwbeleid , glb , gemeenschappelijk landbouwbeleid , tweede kamer , hectare en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2.416