Melkprijs Arla Foods blijft gelijk

Net als afgelopen maanden houdt Arla Foods de voorschotsprijzen voor conventionele en biologische melk in november 2023 onveranderd. Voor conventionele melk bedraagt de voorschotsprijs 40,18 euro per 100 kilo melk en voor biologische melk is dat 48,28 euro per kilo.

Deel dit topic

Reacties

+8
Spuit11
RFC verhoogt en de azijn vloeit rijkelijk op het bord. Arla blijft gelijk, 2 cent achter, maar de reacties blijven uit...
Erik1979.
@Spuit11 ik baal. Ik had liever dat Arla er 5 opgedaan had.
RoegeDerk
@Spuit11 RFC verwacht dat andere bedrijven verhogen. Ze bepalen zelf geen prijs. .Arla zit in het mandje van referentiebedrijven waarop de prijs bepaald wordt, dus volgende maand correctie vanwege te hoog ingeschatte referentiebedrijven ?
+1
Frits1
@RoegeDerk dmk/doc verhoogd wel met een cent
Melkboer16
@RoegeDerk zou kunnen, maar denk het niet.
Als er één ding goed werkt bij RFC is dat de garantieprijs. Ze schatten in wat de melkprijs is incl de verwachtte nabetaling.
Het houdt andere verwerkers dus ook scherp
+1
RoegeDerk
@Melkboer16 tja, ik weet dat jij en de meeste rfc leden de GP een prachtig systeem vinden.. Ik vind dat een wereldspeler op de zuivelmarkt zijn eigen prijs moet bepalen aan de hand van de marge die het er mee kan en wil maken. Maar idd de gp discussie hoef wat mij betreft niet voor de 95e keer opnieuw gevoerd te worden.
pieta
@RoegeDerk Waarom zou die dat moeten?
+1
RoegeDerk
@pieta Omdat je het bedrijf financieel.gezond moet houden. Je weet je afzet, je personeelskosten en andere overhead, maar je laat je inkoopprijs van de melk door anderen bepalen. Zo kan RFC niet haar eigen marge bepalen. Als het dan even minder gaat, moet er dan meer melkgeld uitbetaald worden dan gezond is voor het bedrijf.
+2
pieta
@RoegeDerk Jij wil de lat laag genoeg leggen? Ik ben blij dat de lat wat hoger ligt. Het wordt ook nog tijd om wat geld op de beurs op te halen zodat de resultaten door wat kritische financiers worden bekeken. Je ziet het nu wel met Schumacher. Stapt over naar Unilever en duurzaamheid komt op de laatste plaats. Winst willen ze maken daar. Bij RFC wou ie maar goed en groen doen.
RoegeDerk
@pieta nee hoor, voor mij is de prestatieprijs de lat, en niet de gp.
Het verband met Schumacher zie ik niet helemaal.
+2
pieta
@RoegeDerk Toch hopelijk wel de prestatieprijs ook mede in vergelijking met wat de rest presteert. Ik zie namelijk de garantieprijs als ondergrens.
+2
robbies
@pieta
Quote:
wordt ook nog tijd om wat geld op de beurs op te halen zodat de resultaten door wat kritische financiers worden bekeken.

Mijn bijdragen hier worden blijkbaar wel gelezen 😉
pieta
@robbies Daar ben ik het al vanaf dag 1 mee eens. Volgens mij heeft RFC dat ook gevraagd middels enquête.
Frans1
@pieta feitelijk zeg je dus dat de ledenraad zijn/haar werk niet goed doet / niet opgewassen is tegen het bestuur van de nv.
+2
robbies
@Frans1 zijn ze ook niet
pieta
@Frans1 Klopt, dat zijn ze ook niet.
Wolswinkel
Quote:
Klopt, dat zijn ze ook niet.

@pieta Dat zijn ze heus wel, alleen zien jullie dat niet goed. Maar dat geeft niet hoor.👍
pieta
@Wolswinkel Ik heb enkel een oordeel over opgewassen tegen voor wat betreft de ledenraad. Ik denk dat de resultaten van de laatste (zowat) 10 jaar toch voldoende duidelijk maken dat de ledenraad er niet tegen opgewassen is.
+1
Wolswinkel
@pieta Je moet mij niet zo serieus nemen..;-)

Mensen die(recentelijk of nu) voor een derde termijn binnen de districtsraad denken te gaan moeten zich toch eens achter de oren krabben of zij het stokje niet beter aan een ander kunnen overdragen. Er is een aantal jaren geleden flink discussie geweest m.b.t. de competenties van Schumacher, de ledenraad heeft indertijd haar vertrouwen in hem uitgesproken. De rest is geschiedenis(en heden)..
+1
pieta
@Frans1 Ik zeg overigens niet dat de mensen die daar inzitten niet hun best doen. Laat dat duidelijk zijn.
+1
robbies
@pieta klopt, ik geloof best dat ze hun best doen. Maar als bestuursleden zelf al aangeven dat je minimaal één periode nodig hebt om de organisatie te doorgronden, dan vraag ik me af of je dan als praktisch geschoolde boer ooit de competenties gaat ontwikkelen om al die slimme hoogopgeleide mensen uit de NV te kunnen controleren
Noorderling
@RoegeDerk
Hoe zei Frans het, de coöperatie is geen schuilplaats?
+1
bio boer
@RoegeDerk aan de andere kant houd het fc wel scherp dat ze goed moeten draaien als ze meer hadden kunnen betalen komt het wel met de nabetaling
RoegeDerk
@bio boer Volgens mij ben jij een heel kundige, scherpe boer met fatsoenlijke marges.. maar moet je daarvoor naar de buren kijken ??? Goed bedrijf draaien moet je zelf doen. Je sterke en zwakke punten kennen en daarop anticiperen. Niet naar anderen kijken.
bio boer
@RoegeDerk dat werk voor een particulier wel maar voor coöperatie ik weet het niet je bent altijd voor ander bezig
jvt
@Spuit11 liever dat ze niet verhogen en een dikke nabetaling geven. Kan ik ook nog beetje van eerste zes maanden extra vangen, altijd mooi
hans1980
Dat RFC als reus niet in staat is zelf een prijs neer te zetten, daar gaat het fout
+1
pieta
@hans1980Man, lul toch niet.
hans1980
@pieta Oja??

RFC kijkt als enige naar anderen
Nooit afgevraagd waarom RFC dit nodig heeft?
Kan toch zelf zat een prijs zetten zonder vergelijken
+5
pieta
@hans1980 Ze kijken allemaal naar elkaar. De echte prijszetters zijn de coöperaties. Wat de coop lukt moet de particulier ook zeker in minder goede tijden. Ik vind de coops zeker niet perfect.
RFC schat vroegtijdig in wat op basis van de markt de anderen zouden moeten doen. Dat is voor mij hetzelfde als zelf een prijs zetten.
de Tank
@hans1980 Toen dat ingevoerd werd waren meeste leden daar voorstander van , dat was mij wel duidelijk op de ledenvergadering, bang om een benedengemiddelde prijs te krijgen. Wat we uiteindelijk voor de melk krijgen hangt sws af van het presteren van RFC en niet van de GP en dat is wel mager de afgelopen jaren.
Melkboer16
@hans1980 jij levert niet eens melk. De garantieprijs is al zo vaak uitgelegd en dat je het nu nog niet snapt
hans1980
@Melkboer16 nog wel een klerreke
diekman
Onze pp melk van frc gaat naar lelystad (farmel). Kan allemaal.
+2
hookwood
@diekman volgens mij bedoel je Farm Dairy, die zit in Lelystad. Daar is FrieslandCampina voor de helft eigenaar van en heeft niets met Farmel te maken.
diekman
@hookwood Oke ik hoorde het van de melkboer🙈 . Dan is het logisch.
Cowboy3
@diekman De ander helft van Farm Dairy is van familie de Bruijne, waar ook Farm Frites van is,
Deze zijn ook in onderhandeling geweest met Veco zuivel Zeewolde voor overname, maar Farmel heeft het later gekocht, Farmel zal ook wel eens zo nu en dan (PP) melk lossen bij Farm Dairy.
bio boer
De arla bio prijs is wel erg belabberd moet ik zeggen volgens boerderij markt is het 57 cent arla bio verschil van 10 cent 🤷‍♂️
Ekoholland zit nog op 61.50
Lijkt mij dat er ergens fout zit
Dezeeuwseboer
@bio boer ja precies maar ekoholland levert ook best wat melk aan arla heb ik gehoord
bio boer
@Dezeeuwseboer heb geen idee waar arla bio in nl zit en hoe veel er aan leveren arla zien we bij ons niet

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs en arla geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN