Illustratie van: MattijsDeSmedt

Covergisters Noord-Nederland dupe van vervuild product of meetfout

De bron van de resten amfetaminen in het digestaat van ruim twintig covergisters in Noord-Nederland ligt waarschijnlijk in vervuild rioolslib of mogelijk zelfs in een valspositieve analyseuitslag. Daarmee is het de exploitanten niet aan te rekenen dat deze stof is binnengehaald. Rioolslib wordt niet gebruikt als coproduct.

Dat zegt de branchevereniging Platform Groen Gas, nadat regionale omgevingsdiensten vanaf 12 oktober de exploitanten verboden het digestaat nog langer als meststof af te zetten. In het digestaat waren bij onderzoek in opdracht van de diensten minieme hoeveelheden amfetaminen aangetroffen, een grondstof voor drugs.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Laatste tijd worden valse onderzoeken gebruikt bij metingen
Waarom?
+1
overstekend wild
@hans1980 niet alleen de laatste tijd hoor. Kootwijkerbroek, Lelystad airport lijst is lang
Spuit11
Erik1979.
@Spuit11 pcr is een geweldig systeem. Vind gewoon alles zolang je maar genoeg vermeerderd. Als iemand ziek is kun je daar waarschijnlijk de ziekteverwekker vinden. Dat moet natuurlijk wel altijd gebeuren met een medisch attest van een dokter of dierenarts Zonder zo'n attest kun je bij gezonde mensen en dieren ook alles vinden. Beetje nutteloos en kan misbruikt worden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stof , gas , groen , meststof , digestaat , grondstof en drugs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0