Brief regering; Modernisering van het grondbeleid - Nationale Omgevingsvisie - Parlementaire monitor

Wat zijn ze van plan??

Deel dit topic

Reacties

+2
de jonge
Oa deze tekst...Op korte termijn wil ik diverse maatregelen treffen - samen met medeoverheden - zodat de huidige instrumenten van het grondbeleid beter (kunnen) worden ingezet en beter toepasbaar zijn (spoor I). Dit spoor betreft daarmee wijzigingen die grotendeels passen binnen bestaande wetgeving en de bestaande gereedschapskist. Spoor II richt zich op de middellange termijn en bevat maatregelen en verkenningen die erop gericht zijn om - bij faciliterend grondbeleid - de inbrengwaarde van grond te verlagen, zodat de mogelijkheden voor het verhalen van publieke kosten verbeteren. Dit vraagt op onderdelen om nader onderzoek. In spoor III verken ik mogelijke, meer fundamentele wijzigingen. Die zijn gericht op het meer ten goede laten komen van waardeveranderingen van grond - als gevolg van publieke besluiten - aan publieke doelen en opgaven.3 Dit laatste spoor vraagt (ook) om een fundamenteel debat, omdat het raakt aan het huidige principe in het grondbeleid dat waardestijging van grond als gevolg van publieke besluiten in beginsel aan de grondeigenaar toekomt. Alle sporen wil ik parallel inzetten.
jg
Vrije markt verdwijnt.
+5
de jonge
@jg alweer een wappietheorie die uit gaat komen?? you will own nothing?
+2
John Spithoven
Bijzonder, ik dacht dat we in een democratie leefden.....

Dus binnenkort krijg je een brief van de rechtbank met een zittingsdatum gevolgd door een uitspraak wanneer je je boerderij mag verlaten.....waarde bepalingen is van latere zorg ....de CDA ers , die dit mede mogelijk maken weten hoe het met Cauasescu in Roemenië is afgelopen?.......

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+3
Twentsch Land
Dat ontaard in buren oorlog, we zagen overal in landinrichtingen hoe die het dichtste bij het vuur zaten zich wisten te verrijken, met dit instrument wordt het voor de hanen nog eenvoudiger.

Overheid is lachende in deze.

@John Spithoven
+1
John Spithoven
@Twentsch Land ik hoop dat iedereen, ook de Nmv ers, begrijpen waarom ik vorig jaar zo pertinent tegen het voorstel van CDA er Henk Bleker was om WILG voor te stellen.
+2
de jonge
@John Spithoven och wat werden de wappies weggelachen en verketterd en nu?? waar zijn nu de mensen die zeiden dat dit niet ging gebeuren, zorgen die er nu voor dat het een wappietheorie blijft of hebben ze de ballen er niet voor om op te staan, had mark vd oever dan toch gelijk al een aantal jaren terug? die dit al aan zag komen? maar zelfs dat zullen de schapen wel niet toegeven.
+7
pieta
@de jonge Jij voelt je toch wel echt helemaal Calimero of niet? 😁 Ik is klein en...

Doe toch niet zo zielig telkens. Bij dit soort dingen hebben meer mensen vraagtekens dan enkel een zogenaamde wappie.
-Jan-
@pieta het wordt op een vuile manier gedaan,kijk naar veenweidegebieden onderwater zetten
+3
de jonge
@pieta nee ik en meerderen hebben steeds gewaarschuwd, hoeveel berichten zijn er van mij en oa van bartlehiemboer en meerderen verwijderd over waar wij voor vreesden wat er stond te gebeuren. Ook die zijn meermaals uitgemaakt of zaten ze in de bovenste verdieping allemaal niet op een rijtje en soms zelf over hulp zoeken etcetc. en nu zien we het hier zwart op wit staan, en wat is de reactie? niet van potdorie, we gaan verenigen en volgas op de protesten,nee we gaan proberen iemand negatief neer te zetten alsdoende calimero. Maar vertel nu eens wat is jou oplossing/// want daar draait het nu om. hoe gaat men dit nu tegenhouden????
+3
pieta
@de jonge Ik onderneem geen enkele actie. Ik ondersteun SSC. Daar eindigt het voor mij ook weer. Ik zie Spithoven hier volop tegen ageren. Spithoven vind ik bepaald geen "wappie" . Naar wat hij zegt luister ik wel. Sommige kramen zo'n berg onzin uit en halen er zo veel dingen bij dat ik er gewoon niet naar luisteren kan. Dat heeft overigens meer betrekking op de andere door jou genoemde prikker.
Soms maakt de manier waarop je iets zegt al een wereld van verschil. Neem nou Baudet. Als je een keer begint dat we door reptielen geregeerd worden dan kan ik iemand gewoon niet meer serieus nemen. Net als Van Meijeren met zo'n rioolrat filmpje.
de jonge
Quote Reactie van @pieta:
Soms maakt de manier waarop je iets zegt al een wereld van verschil.

dat ben ik met je eens en de voorbeelden van uitspraken die je doet kan een ieder zijn eigen mening over hebben,maar om dan te zeggen om die reden luister ik niet meer naar diegene vind ik dan weer wat vreemd omdat er zat mensen zijn die achter hugo de jong bleven aanlopen terwijl die een vaccin met een frikandel ging vergelijken....
Grasbaal
Quote Reactie van @de jonge:
maar om dan te zeggen om die reden luister ik niet meer naar diegene vind ik dan weer wat vreemd

Vind jij zelf ook niet dat je erg lang blijft hangen in de anti WEF en corona perikelen. Heb je het daar thuis aan de koffie tafel ook dagelijks over?. Vrijwel bij elk onderwerp hier draai je het zo dat wat er ook gebeurt het komt door de WEF of mensen die gevaccineerd zijn. Wordt een beetje voorspelbaar zo. Er is op dit moment veel aan de hand in de wereld maar niet alles gebeurt daardoor.
pieta
@de jonge Nou ben ik om die reden geen fan van Hugo. Maar vandaag lees ik dan dat Omtzigt vindt dat ie goede stappen gezet heeft in het woningbouwproces dan zegt me dat wel iets. Omtzigt zegt weinig gekke dingen.
Hans van Bergen
@pieta Is natuurlijk totale kul. Als deze heren een jachtgeweer tegen jouw neus houden met daarbij het verzoek je handen omhoog te houden dan doet jij dat ook dus.
pieta
Weidezicht
@Hans van Bergen wat moet je anders? Bedoel je dat omtzigt door de jonge/cda gedwongen wordt om de jonge een veer in de kont te steken?
Weidezicht
Bij ons in de gemeente zijn ze nog aan het stoeien met de omgevingsvisie, en hebben we nog wat "inspraak" kunnen we in de gemeente nog iets met wst hierboven staat beschreven en mogelijk op ons afkomt?.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0