Mestvergistersbranche hekelt hard optreden tegen drugsafval: gehaltes zijn extreem laag en amfetamine komt mogelijk via zuiveringsslib

De noordelijke omgevingsdiensten treden onverantwoord hard op tegen de vele mestvergistingsbedrijven waar amfetamines zijn aangetroffen. ,,Veel bedrijven zullen op deze manier omvallen.”

Deel dit topic

Reacties

leonievdh971
De mestketen heeft de zaakjes niet op orde
+1
Polder
@leonievdh971 zal dat het wezen, wat een snelle conclusie. zeer lage gehalten mogelijk via andere route. De rioolzuivering heeft eerder de zaken niet op orden, die worden echter ontzien met allerlei stoffen in hun lozingswater en zo evengoed wordt er door gebouwd in dit landje waardoor druk op de zuiveringen opgevoerd wordt. Mest krijgt de zwarte Piet ( o nee dat mag je ook niet zo meer zeggen) Het is wachten op MOB is gaat procederen ( zullen ze wel niet doen he) tegen uitbreidingen van steden en dorpen, immers elke aansluiting is er een teveel op het riool.
+5
KOC1981
@Polder wat doet dat zuiveringsslib dan in die vergisters? Als dat volgens "de branche" de oorzaak van het probleem is, dan ontvang je die troep toch niet om bij te mengen, en laat ze het lekker zelf oplossen.
+1
hans-hans
@KOC1981 het is wel meten met twee maten ,en dat is niet leuk
ik denk dat je trouwens wel gelijk hebt ,moet je zeker niet willen rommel in de vergister
Raben
@KOC1981 is dat zuiveringsslib geen natte drab? kun je dat uberhaupt nog vergisten ?
Spuit11
@Raben Slib uit waterzuivering mag überhaupt niet in een vergister
+1
Polder
@KOC1981 Dat is een ander verhaal maar als ik een vergister had kwam er alleen eigen mest in uit principe.
+1
KOC1981
@Polder Voor geld danst de beer, zeggen ze dan. Ik ben het met je eens. Maar het is wel frappant dat zo'n groot aantal vergisters hiermee te maken krijgen. Dan als branche organisatie wijzen richting zuiveringsslib?
Dan denk ik, die is makkelijk te tackelen, laat je dat product niet meer komen, laat ze lekker (letterlijk) in hun eigen stront zakken. Mijn vermoeden is dat het een win-win was, de zuivering was van zijn chemische restafval af, en de vergister zag een leuke cashcow. Goed verdunnen en klaar is kees. Maar zo als het met alle metingen is, de 0 bestaat niet meer.

+6
Raben
Ik vind het verbazingwekkend dat er rioolslib in de mest mag , goedkope manier voor de overheid om er vanaf te komen , maar ik zou het niet op mijn land willen hebben
+2
Twentsch Land
Radicaal die prut waar de overheid verantwoordelijk voor is weigeren

Laten ze maar een oplossing bedenken .

@Raben
+1
Raben
@Twentsch Land

Idd , aangezien je weet wat er allemaal in kan zitten aan zware metalen , medicijnresten , drugsafval en noem maar op , haal mijn mest bij een veeboer hier uit de buurt en die brengt het er zelf op , mesthandel raakt bij mij geen drijfmest kwijt .
+1
BertK
@Raben Alles kan er in zitten, als ontvanger wil je de kosten van onderzoek niet hebben. Ter vergelijking, hier in tuinbouwgebied wordt oppervlakte water op meer dan 200 stoffen gemonitoord.
+1
KOC1981
@Twentsch Land idd, maar het zal wel een aardige cent opleveren, anders namen ze het niet aan.
+5
Kars
@Twentsch Land waarom willen ze meer vergisters voor klimaatopgave? Dat gaat niet om klimaat, maar vee weg en de troep de vergister in en op het land. Zo komt de samenleving goedkoop van hun zooi af. Lekker pfas uitrijden op je akkers
+1
Twentsch Land
Dat zit idd bij wat in het achterhoofd maar daar komen ze nu nog niet mee voor de dag......het wordt over een tijd als de oplossing geboden om nog wat kunnen te verbouwen....in hun vuisje lachen ze als op deze wijze hun troep wordt opgeruimd.

@Kars
+1
Twentsch Land
ad.nl/binnenland/…

Moeite waard om even te lezen.
+1
Kars
@Twentsch Land van weekend toch Amsterdams dance event. (Amsterdams drugs event) volgens de bekenden.
Ja om 7.00 uur smorgens met een baby in de dance muziek gaan staan.
Vraag je dan toch af hoe maf ben je. Voor de beelden kijk powned
leonievdh971
Mest verwerken is shit opzoeken

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0