Warmte geeft problemen bij bewaring veevoer

Met de opwarming van de aarde wordt de conservering van veevoer nog belangrijker. Hogere temperaturen leiden tot lastiger kuilen en kans op ziekten. Door de droogte bestaat de kans dat grond in de kuil komt.

Deel dit topic

Reacties

Erik1979.
In Spanje was het altijd warmer als hier. Hielden ze ook koeien. Wij gingen er op vakantie omdat het weer er beter was en de oudjes gingen er wonen omdat het prettig is als het warmer is. Ik begrijp niet dat er door de agrarische media zoveel propaganda gebracht mag worden. Zulke artikelen gaan echt ver.
de Tank
@Erik1979. Er is geen woord van gelogen, hogere temp.geeft meer kans op bederf, koelkast en vrieskist zijn niet voor niets uitgevonden. Maar of 1-3 graden opwarming direct tot zo'n grote verergering van bewaarproblemn leidt lijkt mij inderdaad overdreven. Sommige boeren hebben altijd broei in schimmel in de kuil, anderen nooit. Dat heeft weinig met hogere temp te maken.
+2
Kars
Door droogte bestaat kans op meer grond in de kuil. Nouja bij mij is het net andersom.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kuilen , droogte , veevoer , grond , kuil en warmte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0