'Wacht met naweiden schapen tot koude dagen'

Schapenhouders kunnen, als het mogelijk is, het best nog even wachten met het verplaatsen van schapen om na te weiden op rundveebedrijven. Dat tipt Albert van der Ploeg, bestuurslid van de LTO vakgroep Schapenhouderij.

Deel dit topic

Reacties

Ynze Oenema
Hoezo maakt het wat uit als ze nu gaan weiden op rundveebedrijven of weiden op hun eigen land. Of snap ik het dan niet helemaal.
+1
bio boer
@Ynze Oenema denk voor het verspreidden van het virus
+1
Ynze Oenema
@bio boer dat doet die knut toch, niet de schapen
+3
bio boer
@Ynze Oenema als een besmet schaap in wei komt waar de knuten nog geen contact hebben gehad met het virus het besmette schaap steekt is er weer een knut meer die het verspreid
Ynze Oenema
@bio boer ah duidelijk
Koeien boertje
@bio boer als dat zo snel verspreid als het nu gedaan heeft zal het met die schapen ook wel loslopen
+2
bio boer
@Koeien boertje als je nu zieke dek ram koopt in Utrechts en meeneemt naar Limburg heb je nieuwe olievlek zal op lange termen weinig verschil maken op korte termijn verspreid het wel sneller
Nevergiveup
Wat voor temperatuur moeten we eigenlijk hebben maximaal zodat de knutten weg kruipen ?

10 overdag en 4 s'nachts ?
+1
aldert
@Nevergiveup Moet wel vriezen 's nachts.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ploeg , lto , schapen en wachten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN