Hokjesdenken blokkeert stap naar meer kringlooplandbouw

Het Nederlandse landbouwbeleid is sinds 2018 gericht op een transitie naar kringlooplandbouw. De samenwerking tussen akkerbouwers en veehouders kan daarbij een belangrijke rol spelen en wordt door velen zelfs als de basis voor dit systeem gezien.

Deel dit topic

Reacties

+2
Nevergiveup
Volgens mij is nagenoeg alles al kringloop landbouw tussen veehouder en akkerbouwer
+2
Erik1979.
Ik vind het wel bijzonder dat ze naar "kringloop landbouw" willen met een intensievere samenwerking met akkerbouwer en veehouder en ondertussen moet de veehouder grondgebonden zijn.
Kars
@Erik1979. Idd, dan moeten ze ook die akkerbouwer duwen richting max organische mest en kunstmest uitbannen.
+1
klant
Kringlooplandbouw, mest afvoeren kunstmest aanvoeren jaaa hoor stelletje ezels het gaat niet om kringlooplandbouw het gaat over geen landbouw.
Deutzrijder
@klant
Ben het helemaal met je eens.
Het gaat niet om kringloopbouw.
Het gaat erom de veehouders zoveel mogelijk dwars zitten.
Dat er zoveel mogelijk stoppen.
jan 10
Als een veehouder afhankelijk gaat worden van een akkerbouwer zal vaak schuren,niet altijd even leuk,,
Noorderling
@jan 10
Waarom zal dat vaak schuren?
de Tank
@jan 10 voor overtollige mest ben ik nu ook afhankelijk van akkerbouw, geeft geen probleem, de prijs zal wel oploen maar dat hoeft een samenwerking niet in de weg te zitten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwbeleid , veehouders en kringlooplandbouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0