Stikstof uitstoot van zeeschepen en vliegtuigen blijkt zwaar onderschat.

Weer een publicatie die weinig weerklank krijgt in de nationale media

Quote:
Als er niet wordt ingegrepen, dan zal de zeescheepvaart tegen 2025 de grootste bijdrage leveren aan de uitstoot van stikstofoxiden in Vlaanderen. Tegen 2030 zou het zelfs gaan om maar liefst 40 procent van de totale uitstoot van stikstofoxiden. Dat concludeert nieuwssite Apache op basis van het doctoraatsonderzoek van Ward Van Roy van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen

Deel dit topic

Reacties

+2
weurding
Verbaasd me nix
+1
nitevd
Nog zo'n quote ut het artikel: “In verhouding tot de CO2-uitstoot is de NOx-uitstoot bij schepen niet te onderschatten. Een gemiddeld zeeschip stoot ongeveer evenveel CO2 uit als 2.000 auto’s, maar evenveel NOx als 120.000 auto’s. Zestig keer meer dus”, zegt Van Roy.
Er zijn dus twee olifanten (scheep- en luchtvaart) in de kamer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , uitstoot , vlaanderen , ward en scheepvaart geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0