Van Haga wil dat Lelystad Airport per direct opengaat

Tweede Kamerlid Wybren van Haga van BVNL wil dat Lelystad Airport per direct opengaat voor vakantievluchten. In een motie roept hij donderdag de regering op om ervoor te zorgen dat er geen vluchtelingen, maar reizigers komen op het vliegveld.

Hij reageert daarmee op het pleidooi van Caroline van der Plas van BBB woensdag tijdens het debat over de Spreidingswet. Zij pleitte er opnieuw voor om asielzoekers te huisvesten op Lelystad Airport. Van Haga vindt dat ongehoord. ''Complete waanzin'', zegt hij.

Van Haga benadrukt dat er veel geld is geïnvesteerd in Lelystad Airport. Opening van het vliegveld helpt om de piekmomenten op Schiphol af te zwakken. Bovendien stimuleert het de werkgelegenheid en economie, stelt Van Haga in de motie.

Deel dit topic

Reacties

+3
casev2
In dit geval volledig met van Haga eens. Want op deze manier krijgen een paar beroepsklagers/ophitsers weer gelijk, met de rechter aan hun zijde.

En anders, schuif alles daar zsm met een shovel plat, en bouw er huizen, maar hou aub op met deze kapitaalsvernietiging...
+2
weurding
Er zijn wel meer dingen waar veel geld in is geïnvesteerd en wat achteraf een domme zet was en niet rendeerde, neem het verlies en ga verder
GJ Bosch
Benieuwd wat Sieta van Keimpema hier van vindt. Dit schreef ze eind 2019:

De belangen omtrent stikstof zijn enorm. Alle rechten en ruimte liggen praktisch bij de boeren. De economie ligt plat door de stikstofuitspraak van de Raad van State. Hoe los je dat op? Door degenen die de ruimte in handen hebben, gelegaliseerd - via de democratische besluitvorming - die ruimte te ontnemen. Niet om Nederland op te schonen. Maar om te groeien. Groei voor Schiphol of vliegveld Lelystad, voor Tata Steel, voor Shell, voor de Amercentrale, voor al die grote vervuilers. Om van de duizenden stikstof producerende bedrijven die geen vergunning hebben, nog maar te zwijgen.

akkerwijzer.nl/artikel/…
Erik1979.
@GJ Bosch ik denk dat ze zegt dat het stikstof verhaal een papieren probleem is en dat het èèn het andere niet uitsluit. Stikstof wetgeving moet gewoon in de papierversnipperaar en wetgeving moet op basis van natuur doelen en niet op basis van enkelvoudig stikstof van boeren.
Twentsch Land
Ik ben er wel voor dat Lelystad vliegveld wat vervangende vluchten gaan doen om Schiphol te ontlasten, echter .... het aantal vluchten mag niet toenemen en de natuur mag er niet extra onder lijden, dus geen vervangende groene stikstof gebruiken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's economie , schiphol , opening , lelystad , vliegveld , bbb , caroline van der plas , caroline en geld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.485