Boeren houden koeien binnen vanwege chemische stoffen in weiland na AVR-brand

Door de brand op het terrein van afvalverwerker AVR in de Rotterdamse Botlek is dioxine vrijgekomen in het gebied tussen Vlaardingen en Maassluis. Boeren in de omgeving van Maasland worden geadviseerd hun vee voorlopig binnen te houden.

Deel dit topic

Reacties

casev2
Die hebben daar wel ervaring mee..... In het verleden is er bij 1 of meerdere boeren ook melk door campina apart opgehaald en vernietigd op kosten van de avr. Zou best kunnen dat dit nog altijd gebeurde.....
BertK
@casev2 in de 1e twee km maar ëén melkveehouder, binnen 4 km naar drie totaal. Rest veldkavels. Zover bekend wordt alle melk opgehaald. Planten nemen geen dioxine op, ligt wel op het gewas. Vrijdag op zaterdag stevig geregend, zaterdag morgen vroeg was brand uit.....
Hoe dan?

In het gele gebied totaal enkele tientallen melkveehouders, in het rode één.

casev2
Ten noorde van de snelweg zitten er nog wel een paar toch? Afgelopen winter ben ik nog wel een paar dagen aan het werk geweest in die hoek tegen maassluis aan, waar lely een locatie aan het bouwen is. Best wel mooie grond daar, veel klei met wat veen erdoor.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's brand , koeien , weiland , vee , dioxine , AVR en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0