Chinese zuivelvraag wordt niet meer wat het was

Volgens Rabobank is het wachten tot de pijn in de zuivelketen wegtrekt. Hoewel de markt recent nog onder druk stond, is analist Richard Scheper niet pessimistisch over de markverwachtingen voor volgend jaar. Waarom dat zo is, legt hij uit in dit interview. Ook gaat hij in op de economische situatie in China en wat dit betekent voor de exportkansen. 'De Chinese zuivelvraag komt structureel op een lager niveau te liggen.'

Deel dit topic

Reacties

+1
Melkboer16
Het volgende bericht op BB beweert juist dat de chinezen de gdt weer behoorlijk hebben laten stijgen.
klant
Wat een gelul weer, over jaar lullen ze weer de andere kant uit.
Erik1979.
Moet ik dit in het lijstje plaatsen waar ook het bericht staat dat Nederland de wereld moet voeden en daarom het melkquotum eraf moet?
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
Moet ik dit in het lijstje plaatsen waar ook het bericht staat dat Nederland de wereld moet voeden en daarom het melkquotum eraf moet?

Nee, hoort in het lijstje: vraag en aanbod, die zullen de prijs bepalen.
+1
casev2
Ach... ik denk dat de aanbod kant de markt de komende jaren meer gaat bepalen. In europa is volgens mij alleen polen nog in staat wat te groeien. Nederland en ierland gaan flink krimpen, frankrijk is daar al mee bezig, duitsland komt het ook niet meer vandaan....
+1
hans1980
Ze weten het niet
Erik1979.
@hans1980 dat bedoel ik nu. Rabobank zit er altijd langs.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk , china , rabobank , zuivelketen en wachten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0