Eiwitgehalte Engels raaigras op veen kan omlaag

Het is goed mogelijk om via veredeling het gehalte ruw eiwit in Engels raaigras op veengrond te verlagen. Met minder ruw eiwit, 15 procent in het totale rantsoen, is de ammoniakuitstoot te drukken. Dat is positief voor de stikstofdoelen. Op veengrond is een lagere ammoniakuitstoot vaak lastig, omdat hier relatief veel gras en daarmee ruw eiwit wordt gevoerd.

Deel dit topic

Reacties

+3
Noorderling
Intensiveren!
Flink mais en granen aan laten rukken, 30.000kg melk per ha, koeien op stal. Op naar 15% eiwit.
JappieJo
@Noorderling of flut gras verbouwen dan ga je naar de 8000 per ha
+2
klant
Stelletje gekken
Tjonger
Hebben ze daar toch ander veen als bij mij. Hier wel latere ingekuilde snede,s en herfstgras gevoerd met meer als 200 ruw eiwit. Daar moest meer soya bij als de eerste snee met maar 160 ruw eiwit. Met vers gras gemengd door het winter rantsoen kon ik het langer uithouden om minimaal extra eiwit te voeren. Maar dan moest er niet te veel regen vallen om nog enigzins zonder schade het gras binnen te halen. Met de toekomstige plannen om het water peil te verhogen word dat een nog grotere uitdaging
royale
@Tjonger krijg je nog een koe drachtig bij 200 ruw eiwit en soya? Wanneer ik veel herfstgras voer aan de koeien van 200+ ruw eiwit, voer ik droge pulp, geplet graan en een brokje van 14%re. Te weinig eiwit melkt niet gemakkelijk, maar te veel eiwit geeft hier vaak veel problemen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , veen , eiwit , rantsoen , eiwitgehalte , veengrond , ammoniakuitstoot en engels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
911