Zomerstalvoeren: accepteer dat de omstandigheden niet altijd optimaal zijn

Samen met zijn vrouw, zoon en dochter runt Roel Assies een gemengd bedrijf met ongeveer 85 melkkoeien en een akkerbouwtak. Ze boeren nu bijna 30 jaar in de Flevopolder en sindsdien blijven de koeien op stal. Hier krijgen ze gedurende het hele seizoen twee keer per dag vers gemaaid gras voorgeschoteld door middel van zomerstalvoeren.

‘Het is een goedkope manier om met minimale verliezen ons gras zo goed mogelijk te benutten’, aldus Roel. Ze hebben nu dan ook geen graskuil open liggen. Het ingekuilde gras is voor de winter. Wel zijn er balen 2e snede voorhanden die bijgevoerd kunnen worden als het grasaanbod krap is. Maar dit seizoen heeft Roel nog geen dag overgeslagen met vers gras voeren.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's winter , voeren , balen , flevopolder , koeien , melkkoeien , graskuil , gras voeren , vers gras , boeren en zomerstalvoeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0