"Energieopslag middels batterijen nieuw verdienmodel voor agrariërs"

Berry Looijen is technisch specialist bij Interpolis, hij bezoekt agrarische bedrijven en vertelt wat hij tegenkomt. "Je kunt energie leveren aan het net, maar vaak is de netcapaciteit beperkt voor de opgewekte hoeveelheden. Dan kun je energie opslaan. Dat is handig voor eigen gebruik als er geen zon is. Er valt ook mee te handelen, want energiemarkten betalen gretig voor extra energie op piekmomenten en als de zon niet schijnt. Een nieuw verdienmodel voor agrariërs."

Klik hier voor het artikel op de website van Interpolis: interpolis.nl/agro/energieopslag/…

Deel dit topic

Reacties

+7
weurding
Als die batterijen zo groot zijn dat er alleen plek is op boerderijen mag je wel dubbel en dwars uitkijken waar je aan begint, sowieso als er geopperd wordt dat het echt een verdienmodel is waarom dan adviseren aan een ander?
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @weurding:
batterijen zo groot zijn dat er alleen plek is op boerderijen

zullen ze waarschijnlijk wel brandgevaarlijk zijn
+1
diezel
@weurding
Bijzonder proces hé? Als je eenmaal ontwaakt bent zet je plots bijna overal ❓ ❓ bij!
Top 👍 👍
+5
weurding
@diezel heb altijd twijfels als anderen je gaan adviseren hoe geld te maken, diegene die echt een geldput aanboren zwijgen meestal als het graf
Nevergiveup
@weurding hoe zit het met de milieu vergunning en brandverzekering ?
weurding
@Nevergiveup niet aan mij vragen, ik heb ze niet😉
Nevergiveup
@weurding ok , jij hebt ze in de oude sleufsilo , helemaal okidoki 👍
weurding
@Nevergiveup die is gesloopt🤣 heb geen panelen en de enigste batterijen die we bezitten pak je tien van in 1 hand, behalve die van mijn wederhelft dan wa
+2
Nevergiveup
@weurding oh , ben in de war met George denk 🙈
hans1980
Idee is goed
Maar wat kost dat
En return of investment duur?
familie pelle
Wat een slap zeververhaal. De titel dekt de lading van het verhaal niet. Gaat alleen maar over calamiteiten en niet over de rentabiliteit van zo’n accu.
+2
HansBa
Zolang het salderen er nog is niet interessant lijkt mij. Of je moet geld en tijd over hebben.
+1
producent
@HansBa
Je ziet steeds meer zonnepanelen gemonteerd als puntdak met richting oost en west, profiteren ze het meest van ochtend en middag/avond zon. Wat extra zonnepanelen en over de dag egaler productie profiel.
bio boer
@HansBa grootverbruik mag niet internsalderen
+1
George
Als salderen wordt afgeschaft is energieopslag middels accupakket wel nodig om je zonnepanelen rendabel te maken. Maar de ontwikkelingen op accugebied gaan bijzonder snel en de accu's worden steeds beter en veiliger.
Inderdaad klopt de titel van dit topic totaal niet! Het is een verzekeringsverhaal over de (brand)veiligheid.
+1
HansBa
Zolang het salderen er nog is niet interessant lijkt mij. Of je moet geld en tijd over hebben.
George
@HansBa Tijd zal het niet veel kosten , maar wel geld. Nog enkele jaren wachten. Accu's worden steeds beter. Maar dan wel interressant , zorgen dat je minsten 9-10 maanden zelf dag en nacht stroom hebt.
Ik ben blij met mijn investering in zonnepanelen.
+1
T60401
@George Kun je jouw auto niet als accu gebruiken? Die accu is groter dan jij aan stroom verbruikt per dag. Overdag opladen en savonds heb je in huis stroom vanuit de auto.
George
@T60401 Nee dat werkt niet. En als ik auto wil rijden moet er wel stroom in zitten.
T60401
@George komt er wel aan. Je hebt meestal aan een half volle accu genoeg om je dagelijkse ritten te maken. Dus zal er met de tijd wel een app komen accu minimaal 50% vol houden. wil je een keer verder weg geef je dat een dag van te voren aan in de app accu moet op dat tijdstip 100% vol zijn.

autoblog.nl/nieuws/…
Koeien boertje
@T60401 zou me een mooi bekrompen gevoel geven al ik een auto had waar ik aan moet geven als ik meer als 50 km wil rijden
George
Quote Reactie van @Koeien boertje:
oet geven als ik meer als 50 km wil rijden

50% is iets anders dan 50km. 50% is met mijn auto ongeveer 250 km. Auto heeft een 84 KW accu.
Nevergiveup
@George trappers erin 😁
Nevergiveup
@George Heb nog geen elektrische auto , maar als tie komt wil ik eigenlijk wel dat hij slim kan laden (als er energie over is) en als avond buffer voor woning bied. Weet nog niet wat er mogelijk is , we gaan het zien.

Hier in oude boerderij al wel slimme management wat inschakelt als er energie is zoals elektrische bijverwarming vloer en warm water.
Nevergiveup
@Nevergiveup Dit kan al wel.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

George
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Heb nog geen elektrische auto , maar als tie komt wil ik eigenlijk wel dat hij slim kan laden (als er energie over is) en als avond buffer voor woning bied. Weet nog niet wat er mogelijk is , we gaan het zien.

Zolang je nog mag salderen is het nog niet zo belangrijk. Maar als dat niet meer kan dan wordt het een ander verhaal.
Nico96
@HansBa met een grootverbruikersaansluiting kun je niet salderen, als je niet mag terugleveren is het wel een optie.
Frankdeober
Hoorde bij ons in de buurt een varkenshouder had een accu ter waarde van 250 000 euro gekocht. Werd geadviseerd door extern bedrijf en liet overdag bij te veel energie door de energiemaatschappij de batterij gratis vol stromen. Kon deze stroom goed gebruiken s´nachts bij de varkenstallen.
Zat een goed verdienmodel aan...
Nevergiveup
@Frankdeober Dat het energie bedrijf zelf die accu niet neerzet dan ....

En eigenlijk vind ik dat die dat ook moeten doen , we betalen ook belasting voor energie opslag , dan mag ik verwachten dat de energie Maatschappij daar dan ook zorg voor draagt.

De politiek zou daar ook voor moeten gaan , gebieds gerichte opslag passend bij de bekabeling / capaciteit van dat gebied. Straks weer wildgroei accu's net zoals nu zonnepanelen , kan er iets slimmer gedacht worden aub.

Salderen zou dan ook gedeeltelijk dienen ,/ kunnen te blijven , bv. Voor 5000 kw of zoiets als je dan toch al opslag duurzame energie betaald.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's energie , opslag , verdienmodel , technisch , website , nieuw , interpolis en batterijen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0