Uitstoot lachgas, een supersterk broeikasgas, verdrievoudigd door kunstmest en stuwdammen

Stuwmeren, sloten en rivieren stoten wereldwijd steeds grotere hoeveelheden uit van het krachtige broeikasgas N2O (ook bekend als lachgas). De uitstoot van lachgas, honderden keer sterker dan CO2, is afgelopen eeuw verdrievoudigd. Dat melden onderzoekers van de Universiteit Utrecht in het wetenschappelijke tijdschrift Environmental Science & Technology.

Deel dit topic

Reacties

kearl
Dus stuwdammen zijn dus ook al niet meer Eco...
+1
Theo61
@kearl ze hebben er al meerdere gesloopt om oa vissen vrije doorgang te geven, er moeten er honderden weg van de eeg, Spanje begint al te verdrogen omdat de voorraad water voor beregening kleiner word.
Vdejong
Dit compenseert de stuwmeren.
Quote:
In de jaren 60 was het Aralmeer zo'n 450 kilometer lang en zo'n 290 kilometer breed. Dat is bijna 2 keer zo groot als heel België. Met dit formaat behoorde het meer tot de grootste meren van de wereld. Inmiddels is er weinig van over, en is het water op de grens van Kazachstan en Oezbekistan bijna volledig opgedroogd.
+2
Nevergiveup
Het meest invloedrijke aanwezige broeikas gas , wat andere in het niets zet is ....

Kijk naar buiten ....

Juist waterdamp (wolken)
+1
hans1980
@Nevergiveup
+1
jan 10
Dus met dichtgooien van sloten lever ik een grote bijdrage aan het klimaat,snel aan beginnen dan.
Nevergiveup
@jan 10 Hier wil het Waterschap meer brede sloten en oevers en muggen poelen ....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's broeikasgas , kunstmest , uitstoot , CO2 , Sloten en Utrecht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0