AUDIO: André van Troost (Lely): Zo'n 10% van de agrariërs die wij kennen wil al stoppen'

De landbouwsector zit de laatste jaren in de hoek waar de klappen vallen. Kunnen innovaties in de branche het tij keren? In ‘De top van Nederland’ een uitgebreid gesprek met André van Troost, topman van robotfabrikant Lely.

Audio: bnr.nl/podcast/de-top-van-nederland/…

Deel dit topic

Reacties

+3
casev2
10% maar? Volgens mij is de negativiteit en pessimisme veel en veel groter. Zeker wanneer over je over 2 jaar meer kan verdienen door mest aan te voeren, ipv zelf melken (en tienduizenden euro's aan mest moet afzetten)....
+7
George
@casev2 In België staat er overal langs de wegen Redt onze boeren! Ik was 4 dagen in Beieren vast tegen Oostenrijk aan en daar zei een boerin tegen me: Die Bürger finden uns stinken, alle Bauern müssen weg, alles muss kaputt ! Für Bio-Milch bekommen wir 58 Cent, obwohl wir mindestens 1 Euro brauchen. Woher kommt das Essen letztendlich? Ich sage dir, es kommen schlechte Zeiten!
Het is werkelijk overal hetzelfde! Ik zeg tegen mijn maat , nu ben ik 750 km van huis en kom ik een boerin tegen die hetzelfde praat als ik. Onderstaande foto heb ik even een praatje gemaakt met de boerin langs de Ladewagen.



+1
weurding
@George toch zijn er ook wel die anders praten, maar idd, wir bauern stinken hoorde ik ook wel es zeggen
+2
Bekkink
@George was vorig jaar kort bij winterberg op vakantie, in een klein dorpje....die boeren praten daar net zo. De jeugd moet maar wat anders leren....
Vdejong
@George schuur met verdiepte sleufsilo?
George
Quote Reactie van @Vdejong:
schuur met verdiepte sleufsilo?

Het is meer gewoon een schuur en ze vullen het met een kraan baan . Allemaal droog hooi wat er in gaat want mag niet broeien . Die elektrische kraanbaan wordt ook gebruikt om de koeien mee te voeren op stal . Verder zie je er veel van die hoge schuren met een oprit naar boven waar ze boven op zolder het hooi lossen. Maar bij nieuwere bedrijven zie je ook wel gewoon enkele sleufsilo's. Verder valt het op dat ze in Beieren in de Allgau alles zeer netjes er bij hebben liggen , alles ziet er prachtig uit , mooie woningen en alles in goede staat. Verder rijden ze vooral met Fendt en Deutz Fahr , verder zie je er niet veel , zeldzaam nog een JohnDeere en een Lindner. En toevallig deze JCB met Krone opraapwagen.
+4
@George Is onderdeel van de agenda. Daarom zie je het in heel europa. En daarom is Oekraïne zo belangrijk.
+1
George
Quote Reactie van @ookeenmelkveehouder:
Is onderdeel van de agenda. Daarom zie je het in heel europa

Het lijkt er in ieder geval wel op , het is overal een hetze tegen de boeren lijkt t wel.
Erik1979.
@George bij de boeren is het een drama. Die worden het leven onmogelijk gemaakt. Energie is het duurste in de wereld. Er komen zoveel idioten binnen zodat de bevolking de ergernissen afreageren op de werkende buitenlanders en dat terwijl de Duitsers te lui zijn om voldoende kinderen te fokken om zelf de bevolking in stand te houden. Bedrijven ambtenaren etc. Zijn volledig overbelast, zo erg dat voor machines reparatie weken erover heen gaat en wij maar een Engelse gevonden hebben om met de laptop de motor in te stellen nadat een rentner de turbo geleverd had en wij die zelf ingebouwd hadden. Ze hebben het er nu over om gymnasium en realschule samen te doen om dat het discriminatie is dat kinderen die het gymnasium doen meer kansen hebben op latere leeftijd. Ik kan nog wel even doorgaan. Maar samengevat..... De regering is helemaal van het pad af! En dat in een prachtig land waar eigenlijk iedereen het goed zou kunnen hebben....
grös
@Erik1979.
Rusland en meer Oost-Europese landen hebben ook een krimpende bevolking, gewoon omdat er te weinig geboren worden, import is er niet.
En monteurs.. Fabrikanten moeten dan ook maar eens machines ontwikkelen die eenvoudig te repareren zijn, zonder dealers die het al veel te druk hebben. Turbo's gaan vaak kapot doordat men de motor niet even rustig laat draaien voor het uitschakelen, de turbo draait dan nog op volle toeren en dan valt ineens de olie smering weg.
sorry
Quote Reactie van @casev2:
en tienduizenden euro's aan mest moet afzetten

nouja ...als ze het komen ophalen
Paul1993
Praten??
N dan??
Koffie??
Thee??
Koek?
+3
weurding
Zijn dat tevreden of ontevreden klanten?
+1
labella
Als ik Lely had gehad was ik al veel eerder gestopt.😉
+4
Vdejong
@labella Bij Delaval krijg je een handdoek kado. Kun je in de ring gooien.
labella
@Vdejong een hele stapel zelfs, die worden nog altijd met plezier gebruikt
grös
@labella
Hier kocht een met 55 jaar een Lely, en heeft er toch zeker 12 jaar mee gemolken, de opvolger ook inmiddels..
Paul1993
De druk op de sector vermindert niet door Troost te zoeken bij Lely.
mlkvhoudr
@Erik1979. Dat zeg je tegen george met zn dure elektrische patserbak😁
+1
Erik1979.
@mlkvhoudr ik vind het geweldig dat hij zo'n auto heeft. Hij heeft het goed gedaan! Ik zeg het tegen iedereen! Open de ogen, kijk over de grenzen. Het gaat momenteel gewoon niet goed.
+1
George
Quote Reactie van @Erik1979.:
ik vind het geweldig dat hij zo'n auto heeft. Hij heeft het goed gedaan!

Ik heb niks goeds of verkeerds gedaan , ik heb gewoon mijn vorige ingeruild op deze en moest een smak geld toebetalen. Die had ik liggen en hij is mooi betaald verder niks. Ik heb er veel plezier aan en als ik 'm zie staan dan denk ik iedere keer wat een mooi ding. Had ik met de vorige ook al. 😀 Ik ben nogal merkentrouw en rijd als 30 jaar dit oude Beierse merk.
Erik1979.
@George jij hebt op een goede manier op jou centen gepast. En jij geniet van het geld wat jij hebt. Doe je goed. Je weet nooit wat er kan gebeuren dat je alles kwijt raakt. Zolang het kan mooi van genieten, iedereen weet dat ik dit uit eigen ervaring zeg!
+1
pieta
Quote Reactie van @Erik1979.:
iedereen weet dat ik dit uit eigen ervaring zeg

Zeg je nou dat je zelf niet goed op je centen gepast hebt? 😁
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Erik1979.:
iedereen weet

Ik niet.
T60401
George
@T60401 Ja hoor , echt helemaal geweldig.
+1
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
met zn dure elektrische patserbak

Je bedoeld de fraaie sportieve Gran Coupé die deze keer toevallig helemaal elektrisch is wat je er overigens totaal niet aan kunt zien voelde zich helemaal in zijn element daar thuis in Bayern. 😂

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN