Natuur, mens en landbouw samen: in Engeland lukt dat wel



Quote:
Heggen, eeuwenoude bomen, velden vol orchideeën en overal wandelpaden langs graanakkers en schapenweiden. In het natuurrijke landschap van Engeland wonen 434 inwoners per vierkante kilometer. Dat zijn er meer dan in Nederland. Kunnen we daar iets van leren?

Deel dit topic

Reacties

+1
-Jan-
Ja,gelijk uit de EU 😀
+1
Jannus
@-Jan- Wanneer je daar bent geweest en de structuren kent dan weet je waar het hier naar toe gaat nl een land met veel aristocratische rompslomp en boeren die met een B&B meer overhouden dan het werken voor hun landheren
+1
Farma_boerke
Leuke plaatjes, maar praat maar met de mensen ter plekke. Het is geen vetpot daar (melkprijs, tb, wandelaars door je terrein (open hekken) die je niet kunt weren, veel pacht, etc).
+1
grös
@Farma_boerke
Ja ben er wel geweest, wel veel pachtbedrijven, veel heggen, heuvels, smalle wegen, dassen die tbc verspreiden, broeiende kuilbulten, public footpaths die altijd toegankelijk moeten zijn voor publiek.
Ja wel een prachtig landschap. In Nederland zouden voor de ruilverkavelingen nog meer heggen, bomensingels, landweggetjes zijn geweest als de UK. Maar denk het beter is dat het grotendeels opgeruimd is. Alleen is men meestal het praktisch nut er van vergeten, als windhaag of schaduw. In Drenthe kun je met subsidie weer nieuwe aanleggen, naar eigen inzicht.
demelkboer
IN Engeland zijn veel boeren nog een soort horigen van de adel. Geen eigendom. Veel pacht dus je investeert niet in de bedrijfstructuur want je kun de boerderij ook kwijt raken. Geld is altijd een probleem in de sector daar. het wordt veel al niet verdien en door de slechte solvabiliteit is lenen vaak geen optie.
weurding
@demelkboer als je grond eigendom is ben je denk ik geneigd langer door te gaan, als er met pacht geen droog brood is te verdienen stop je toch? Een andere pachter springt er niet gauw op in met die wetenschap, productie zakt, prijzen stijgen, of ben ik te kort door de bocht? Binnen 10 jaar hebben we schaarste, en niet te zuinig ook
Jaap40
@weurding schaarste zou kunnen, maar in buitenland geven ze beetje gas bij en dan is dat ( zuivel) gat ook weer gevuld vermoed ik.....
weurding
@Jaap40 heb het vermoeden dat in eu gas terug genomen gaat worden, boeren worden murw
Weidezicht
@weurding west europa wel, maar oost europa? Beetje actieve nl boeren dasrheen en produktie kan daar nog dik omhoog?
weurding
@Weidezicht kan, maar is op dit moment niet echt rustig daar, en dan zonder beroepsverbod ook nog
+1
grös
@demelkboer
Ja en dan is vaak opa van 80 ook nog de baas..
Stallen stelt inderdaad niet zo veel voor, even scrapen met de 5000 achter de stal zo over de rand een lagoon in.
Stallen liggen soms nog op afschot op een helling, vloeit het er zo naar toe 😃
spotmelker
@grös Dat is wel een schril kostprijscontrast met de vol geautomatiseerde bedrijven hier.
+1
Ynze Oenema
@spotmelker valt je tegen. Er is daar veel vreemde arbeid nodig per liter melk
-Jan-
@Ynze Oenema mooi,Geef ze een vlot enroeispanen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , engeland , natuur , landschap , bomen en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0