Stikstofclaim roept ministers ter verantwoording over 7e Actieprogramma Nitraat

Stichting Stikstofclaim stelt dat het zogeheten addendum (AP) niet volgens de Nitraatrichtlijn is uitgevoerd, terwijl dat AP juist een onderdeel is van de Nitraatrichtlijn. Dit heeft gevolgen gehad voor de totstandkoming van de derogatiebeschikking.

Deel dit topic

Reacties

+16
John Spithoven
Hier de link naar de website met onderin het artikel de brief aan de minister met daarin de constateringen.

stikstofclaim.nl/updates/…
+2
oubi
Goed zo
+1
klant
@oubi piet wil knokken voor de landbouw en dan lees je deze brief.
JohnDeere7serie
@klant "Hij staat achter de boeren"
+3
matt
@JohnDeere7serie en de boeren met de neus naar het ravijn?
+2
JohnDeere7serie
@matt als dat gezegd wordt, dan moet je dekking zoeken, anders wordt je afgeknalt. Daarom "staan ze achter je". Een bestuur van een voetbalclub zegt meestal na de zoveelste wanprestatie, we staan achter de trainer. Dag later wordt hij dan ontslagen. Mevr. Schouten stond achter de pulsvissers. Nou die zijn ook naar de haaien.
weurding
@JohnDeere7serie die haaien komen schijnbaar steeds dichterbij, Frankrijk al, opwarming zeewater of verdwaald?
+1
JohnDeere7serie
@weurding die zitten daar al +2000 jaar....
Quote:
In totaal zijn er zelfs 47 haaiensoorten in de Middellandse Zee. Zestien soorten daarvan zijn langer dan drie meter en vijftien soorten kunnen zelfs potentieel gevaarlijk zijn voor mensen.

wereldvandehaai.nl/20-haaienblog/…
cs-agrar
@JohnDeere7serie niet bukken
+2
Grij
Oproep aan de jonge boeren nu kunnen jullie zien hoe piet adema de zaak belazerd.
Het treft jullie ook op bedrijfs niveau
.dus jonge boeren NAJK loop niet als een stel loopse hond achter piet aan en ga in verweer. Om gerechtigheid te krijgen. Dat ga je niet krijgen door achter piet aan te lopen.
Vantveen
@Grij Dat ze nog leden hebben. Anderhalf jaar geleden najk er gelijk uitgegooid. Roy ging maar belangrijk lopen doen in Den Haag zonder iets naar de leden te communiceren
Polder
Noord-Holland is zo'n ''verontreinigd gebied " nou tja de norm voor N in oppervlaktewater in Noord-Holland is zo laag dat als alles hier weg is deze waarschijnlijk nog niet gehaald wordt omdat de natuurlijke omstandigheden zo zijn dat er van nature meer in zit.
bio boer
@Polder volgens mij zijn die normen overal wel wat het zelfde alleen hebben type wateren wel verschillende normen
Polder
@bio boer de waterschappen hebben individuele normen kunnen kiezen. In Noord-Holland koos men voor 1 mg N per L. De meeste wateren in Noord-Holland zitten tussen de 2,5 a 3. Het grondwater zit ruim onder de helft vd EU norm.
Doordat we vroeger zout waren en nu zoet en in van nature rijke gronden/ waterbodems zitten is dit onhaalbaar. Beetje klunsig van HHNK maar in de KRW staat dat ook aangegeven dat de norm in de meeste wateren niet gehaald kan worden door dit gegeven. Daarnaast komt er water via de rivieren Nederland in dat veel hoger ligt qua N (6mg/L) dan de Nederlandse normen.
cs-agrar
@Polder schijnt maar klein gebied te zijn waar meting hoger is, rest van nh haalt het wel maar wordt over zelfde kam geschoren
Polder
@cs-agrar vrijwel alle wateren zitten boven de 1mg/l. Maar er staat ook aldoor bij dat het door de natuurlijke achtergrond belasting niet gehaald kan worden.
Zie de rapportage KRW-maatregelen en doelen HHNK 2022-2027
De norm is te laag in heel Nederland. Wij zijn de lage Delta en horen een hogere norm te hebben als de landen om ons heen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onderdeel , nitraat , nitraatrichtlijn , stikstofclaim en stichting stikstofclaim geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0