Veehouder lokt koeien met voederbieten naar melkrobot -

Melkveehouder Johan Vanhecke uit Maldegem (B) lokt zijn koeien met voederbieten in de melkrobot. Daarvoor heeft hij samen met een aantal ingenieurs een installatie ontwikkeld die de bieten snijdt en doseert.

Voederbieten zijn heel geschikt om koeien in de robot te lokken. De bieten zijn weliswaar energierijk, maar door het lage drogestofpercentage per kg product, is het risico op vette eindelactatiekoeien gering, vertelt Vanhecke in Boer en Tuinder.

De installatie is boven de robot gemonteerd. Van daaruit worden de schone bieten vers gesneden en op vraag gedoseerd. Bieten worden verstrekt als één portie per robotbezoek of een maximale hoeveelheid per dag. Bij brugvervorming krijgt de melkveehouder een seintje. De voederbieten zijn beschikbaar tot april. Voor mei tot en met augustus denkt de melkveehouder zich te redden met aardappelen, afvalperen of -appelen.

Bron: Boer en Tuinder

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bieten , koeien , melkrobot , robot , aardappelen , melkveehouder , energierijk , voederbieten en installatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0