Project met uniek ammoniakfilter wil buiten RAV-lijst om

Een jaar of drie geleden presenteerde machinebouwer Klaas de Boer uit Opperdoes een machine die in staat is om ammoniak vrijwel volledig te filteren. De uitvinder heeft niet stil gezeten en heeft een team om zich heen verzameld om de ammoniakfilter als emissiearm systeem te introduceren in de veehouderij. Samen met Spaansen beton is een vloer ontwikkeld waarmee het systeem goed kan werken en alle ammoniaklucht uit de mestkelder kan filteren. Provincies tonen serieuze interesse in de innovatie.

De Boer ontwikkelde de machine ooit voor de parketindustrie, waar ze werken met ammoniak. Het apparaat bleek in staat om vrijwel alle ammoniakdampen weg te vangen en de ammoniak te neutraliseren door middel van een filterpakket met biologische vloeistof. De uitvinder vertelde destijds in de regionale bladen van Agrio dat de machine zelfs in staat is om pure ammoniak om te zetten naar een neutrale vloeistof.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's uniek , innovatie , veehouderij , ammoniak , mestkelder , beton , uitvinder , emissiearm , machine en klaas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
759