Nieuw-Zeeland mag meer zuivel naar Europa exporteren

Door een nieuw vrijhandelsakkoord mag de Nieuw-Zeelandse zuivelindustrie in de toekomst meer naar Europa exporteren. Door de overeenkomst zou Nieuw-Zeeland onder meer 60 procent van de EU-boterimport kunnen dekken.

Deel dit topic

Reacties

+2
Twentsch Land
Tja ze moeten wat nu de boeren moet minderen of verdwijnen.... tis nog wel een eindje verschepen, ook niet best voor het milieu
+1
bio boer
@Twentsch Land industrie wil natuurlijk wel goedkope grond stof net als eieren uit Oekraïne ziet de consument toch niet terug in verwerkt product als koekjes
Tjonger
@Twentsch Land dat verschepen is nog wel een dingetje. Leeg schip die kant op kan niet uit. Hun export zal dus constant in balans zijn met import
+4
Putjeschepperr
Tja huisvuil uit Rome, zuivel uit New Zeeland. Wat is eigenlijk de definitie van duurzaamheid?
+4
weurding
@Putjeschepperr in Italië hebben ze zelfs vulkanen, smijt daar het huisvuil maar in, goedkoper verbrand je het nooit
+2
altijdbeter
Tja, en dan maar constant richting de Nederlandse burger verkondigen dat de Nederlandse landbouw niet de hele wereld hoeft te voeden.
Idem rundsvlees, dat ik grote hoeveelheden Nederland binnenkomt vanaf Austalie.Brazilie
+1
nederlandse boer
Prima toch. Het deert ons niets. Wij hebben toch een gegarandeerd verdienmodel met de grootwinkelbedrijven die meer gaan betalen voor onze producten omdat we zulke grote milieu-inspanningen leveren.

Slaap verder.
+1
j h p
Hier roept de politiek dat voor de regio moeten produceren en ondertussen over de hele wereld vrijhandelsverdragen afsluiten. Hypocrite bende.
bio boer
@j h p wij zijn wissel geld zij mogen melkleveren zo nl andere producten mag leveren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europa , nieuw-zeeland , zuivel , toekomst , zuivelindustrie en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2.089