Waarom worden ze niet drachtig?

Pinken zouden de meest vruchtbare dieren van de veestapel moeten zijn. Toch zijn er altijd pinken die geen of een onregelmatige tocht laten zien of die na inseminatie niet drachtig worden. Waar gaat het mis?

Bron

Deel dit topic

Reacties

+5
labella
Elke jonge vrouw wordt gelukkig ook niet gelijk zwanger..😅
spotmelker
@labella had je dan een (groot) probleem? 😄
+2
labella
@spotmelker dan hadden er heel veel kleine labella's rondgelopen. 😂
+2
Putjeschepperr
@labella kun je wel beter zien hoe je fok🤣
+1
PIONIER
@labella gezien jou leeftijd waren die nu vast niet meer kkein 😀
Melkboer16
@labella hoeveel zijn het er nu?
labella
@Melkboer16 ik hoop niet meer dan 2.
+1
cjw73
@labella nee gelukkig is niet ieder schot raak...🤣🤣🤣
Jaap40
Voeding/ mineralen icm conditie score is meest voor de hand liggend waar het fout zou kunnen gaan.
newholland6640
Te rijk gevoerd was hier weleens het probleem
Erco
Laten we eens beginnen met een rantsoen berekening voor meerdere leeftijdsgroepen jongvee. Incl extra mineralen indien nodig ook de kleine kalfjes die net gespeend zijn. Is het jongvee niet een klein beetje het ondergeschoven kindje bij veel veehouders? Dat ze niet eens weten wat ze precies voeren bijv. Hier zien we alles meestal vanaf n maand of 7 wel tochtig en vanaf 11 maanden hou ik dat ook bij. Insemineren doen we nu tussen de 12,5 en 14 maanden. Gewenste afkalfleeftijd is gemiddeld 23 maanden. Maar hier hebben we ook wel n x een terugkomer uiteraard. Daar is de stier voor. Maar ook 1 die pas na drie x dekken door de bul drachtig was.. waar dat dan weer in zat, geen idee
jhackert1986
Mijn ervaring is dat natuurlijke dekking beter is
marcsterreborn
@jhackert1986 gewoon de bolle durbie loatn lopen
bio boer
Het jongvee ouwehoerd ook wat vaker waar door soms valse tocht ziet
+1
Terwisscha
Selenium gebrek komt nog wel eens voor. Dat staat in directe relatie met de vruchtbaarheid. Een te kort is gemakkelijk aan te tonen door een bloed tapje.
cjw73
@Terwisscha ja dat werkt super, niet dus!!
Had vorige zomer en najaar wat problemen met dracht worden van de pinken, vooral een paar specifiek. Stuk of 10 bloedgetapt, onderandere 3 die niet drachtig wilden, paar die al drachtig waren en nog 3 die nog onder de stier moesten. Meeste was prima qua selenium, ook de probleem pinken, alleen 2 die al drachtig waren, die waren veel te laag. Weinig antwoord op gekregen van de dierenarts.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's pinken , dieren , inseminatie , tocht en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0