Illustratie van: T930

Amber Laan on Twitter



Quote:
“Mijn bijdrage in @ewmagazinenl (waar de mooie foto bij hoort) @HollandsAJK”

Bron

Amber Laan on Twitter
twitter.com

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr

+1
hypotheekboer
Lekker naief. Eerst roepen dat jonge boeren de uitdaging aankunnen en later de vraag stellen hoe ze het betaalt en de financiering terugverdient. Het moet niet zo zijn dat de 2e tak nodig is om de 1e tak te sponsoren. Uiteindelijk is dat de doodsteek van de 1e tak, misschien zelfs van het hele bedrijf.
mlkvhoudr
@hypotheekboer waarom is dat een probleem ? het heeft ook niet mijn voorkeur maar hier in t dorp is een collega bijvoorbeeld een camperplaats begonnen, is er een boer grootschalige kinderopvang begonnen, mijn vrouw werkt ook buiten de deur erbij maar ik ben t met je eens dat in de ideale wereld voedselproducenten goed financieel gewaardeerd zouden moeten worden
Noorderling
@hypotheekboer
Je moet technisch goed draaien wil je het goed doen met je eerste tak.
Als het kan bij de 25% beste resultaat, als je weet dat er telkens wat afvallen moet je telkens meer je best doen.
Is dat leuk? Niet altijd, in geen enkele branche gaat het vanzelf.

Verdienmodel of wat dan ook gaan ze ook niet bieden, dat werkt niet in een vrije economie, dan moet je een paaltje met plank zoeken en je heil elders zoeken.
Die economie schelden we op als het ons niet past, maar een belrondje voor kunstmest doen we aan de inkoop kant net zo goed. Of 3 offertes bij een machine of installatie.
Niet alles kan en een beetje van de gebaande paden af, dan is er nog voldoende mogelijk.
Iedereen waar het er gelikt uit ziet wil je ook niet ruilen.
+1
mlkvhoudr
@Noorderling misschien te prive maar heb jij al een gezin?

Ik draai structureel slechter namelijk sinds ik een gezin heb, vind ik wel iets om jonge ondernemers voor te waarschuwen dat we niet allemaal superman zijn en alles perfect kunnen combineren
+1
Noorderling
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
vind ik wel iets om jonge ondernemers voor te waarschuwen dat we niet allemaal superman zijn en alles perfect kunnen combineren

Dan moet het dus voor die tijd gebeuren.
Ziet ook veel dat potentiele opvolgers eerst buiten de deur werken. Dat is leuk, maar wat houdt je er netto aan over? 10-20euro en 50-80 euro betalen voor elk busje dat de dam op draait.

Als de overdragers nog fit zijn en je kunt als overnemer de wereld aan, kun je genoeg dom werk zelf doen tijdens de bouw zodat je een goede start hebt en wellicht arbeid kunt besparen en flexibiliteit krijgt gedurende de dag. Daar is de winst te behalen denk ik, het is ook maar net wat gemak je waard is.
Twee of drie jong gebruikte robots er in, in plaats van alles spik splinter nieuw.
robbies
@Noorderling dat is mooi praten. Hier ligt vergunningverlening al een half jaar plat. Normaal gesproken duurt een vergunningentraject al een paar jaar. Eerst 4-5 jaar met twee man lopen lanterfanten en je gezinsplanning vooruitschuiven totdat de nieuwe stal er is. Het een moet niet afhankelijk zijn van het ander.
Noorderling
@robbies
Wat is iets je waard, je locatie, je vergunning, nieuwe stallen, uitbreiding of toch renoveren?
Ze zijn er hier PAS melders die zichzelf legaliseren en uitbreiden met extern salderen.

Hebben de tijd en geduld niet om te wachten op een onbetrouwbare overheid.
Het is zinloos geld verdampen, principieel klopt het niet.
Maar gelijk hebben en krijgen zijn twee verschillende dingen in dit land. Accepteren of emigreren zei iemand wel eens, en hoe jammer ook wel de realiteit.
Half jaar is zo om, die tijd gaat ook wel in voorbereiding zitten. Zorgen dat je plan klaar is kun je los wanneer het kan.

Zo kan ik ook wel een aantal voorbeelden noemen van gedupeerden met mijnbouwschade.
Boeren met lekke kelders wordt gewoon gezegd dat een onkostenvergoeding het hoogst haalbare is.
Terecht is het niet, wel helaas de realiteit.
En ze zijn er ook nog wel schrijnender dat de ellende zich in het huis af speelt.

Als het niet linksom kan, moet het rechtsom. Wachten brengt nooit iets, hoe triest en onnodig het ook is.
robbies
@Noorderling je hoort mij niet zeggen dat je moet wachten, maar ik vind het ook wat simpel om te zeggen dat je je bedrijf maar op orde moet hebben voordat je aan een gezin begint. Die zaken moeten niet afhankelijk van elkaar hoeven zijn.
Noorderling
Quote Reactie van @robbies:
Die zaken moeten niet afhankelijk van elkaar hoeven zijn.

Je kunt het ook andersom opvatten, goedkoopste arbeid is kinderarbeid.
Dat kan en gebeurt ook in allerlei varianten wat je ziet.
Wat iedereen daarin doet moeten ze ook zelf weten.

Ben er zelf niet minder van geworden in de zomervakantie bekisting huren, ijzer vlechten, bouw opruimen, trilnaald, vlinderen. Je kunt alles leren. Diezelfde bekisting is zo bij heel wat boeren in de buurt rond geweest die zo naast of na hun studie stal uitgebreid hebben. Niets gaat vanzelf.
robbies
@Noorderling mooi dat je dat kunt. Maar dat was het oorspronkelijke punt niet. Dat gaat erover dat je ontwikkeling moet doormaken voor je een gezin hebt. Dat is een kromme redenering. Maar dat zal vast met mijn Bourgondische inborst te maken hebben
Noorderling
@robbies
Niks moet, als je wat wilt is dat wel de periode dat je de wereld aan kan. Als je de kans hebt zou ik het niet laten lopen.
+2
pieta
Quote Reactie van @Noorderling:
Ziet ook veel dat potentiele opvolgers eerst buiten de deur werken. Dat is leuk, maar wat houdt je er netto aan over? 10-20euro en 50-80 euro betalen voor elk busje dat de dam op draait.

Er moet thuis wel wat te doen zijn. Ervaring opdoen op een ander vind ik onbetaalbaar. Als je jong bent en je wilt vooruit kun je best buitenshuis werken en thuis vanalles doen. Niet iedereen heeft bouwtalent trouwens. Als ik trouwens goed zou zijn in bouwen werd ik geen boer maar aannemer. 😁
+1
labella
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Ik draai structureel slechter namelijk sinds ik een gezin heb

Vind je dat gek, kinderen kosten klauwen met geld.😅 Een vrouw trouwens ook...😂
marcsterreborn
@labella in natura betalen dan maar...
+2
mlkvhoudr
@labella en tijd en aandacht maar t is mn eigen schuld natuurlijk he, ik wou er maar mee zeggen dat het gestruggel van jonge gezinnen ook niet voorbij de zelfstandigen gaat dus wel iets om rekening mee te houden hoe hoog je denkt te kunnen springen financieel

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's twitter en foto geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN