Biologische landbouw is slecht voor de biodiversiteit

Ben vandaag naar de docufilm Paved Paradise geweest, In Jip en Janneke taal werd daarin uitgelegd dat reguliere landbouw (=maximale opbrengst per hectare) beter is voor het milieu dan biologische teelt. Hoe meer reguliere landbouw, hoe meer hectares er overblijven voor pure natuur wat de diversiteit ten goede komt. De belangrijkste boodschap van deze film was hoe harder de wereldbevolking groeit des te sneller de natuur wordt vernietigd. Wereldwijde regulering van de bevolking is dus de echte redding voor natuur en milieu.

Quote:
Wetenschapsjournalist Hidde Boersma en zijn beste vriend en filmmaker Karsten de Vreugd bewijzen in Paved Paradise hun theorie dat biologische landbouw juist slecht is voor de biodiversiteit en gaan samen op een wereldwijde zoektocht naar hoe de meest duurzame voedselproductie er echt uitziet.



Je kunt de film hier kopen: pathe-thuis.nl/film/35381/…

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Filmmaker/wetenschapsjournalist Hidde Boersma was zelf aanwezig zodat er na afloop van Paved Paradise met hem nagepraat kon worden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , milieu , duurzaam , natuur , biodiversiteit , voedselproductie , taal , film en zoektocht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0