Minder vee is onvermijdelijk, ziet stikstofminister Van der Wal. ‘Ik wil dat we die weerstand loslaten’

De beste manier om stikstofuitstoot van de landbouw terug te schroeven? Minder vee, weet ook stikstofminister Christianne van der Wal (VVD). ‘De grenzen van de natuur zijn overschreden. Dat kun je niet aanpakken met alleen technologische innovaties.’ Toch wil ze geen dwingende maatregelen. Waarom niet?

Deel dit topic

Reacties

+3
casev2
Quote:

Dat betekent dat agrarische ondernemers een deel van hun vee wegdoen, óf je houdt evenveel vee, maar dan met meer grond.’

Dus gooien we de derogatie weg. Gaat even pijn doen bij die boertjes, gaat er een paar de kop kosten, maar uiteindelijk heeft denhaag zijn zin....
+1
Polder
@casev2
juist
Met behulp van de veel te lage Nederlandse normen voor oppervlaktewater, is de derogatie afgelopen. Noord Holland verontreinigd gebied, de norm wordt hier door natuurlijke omstandigheden nooit gehaald ook als er geen druppel bemesting komt waarschijnlijk.
Nu gaan we meer kunstmest strooien, waardoor waterkwaliteit verslechterd, en de volgende regel komt er bovenop.
Ben echt benieuwd hoe men tegen alles aankijkt als er echt tekort vreten komt.
+2
Kars
@Polder dan krijgt de boer de schuld, dat hij voor te weinig voedsel heeft gezorgd
MBMB
Ik luister niet meer naar deze vrouw: wat een onkunde. Mijn stelling: minder mensen, minder bouw nodig, minder wegen nodig, minder recreatie nodig, minder industrieterreinen nodig. Behoud van voedsel uit Nederland voor iedereen die het nodig heeft. Zullen we anders even samen naar Hongarije om de MEGA stallen van 50000 varkens te bekijken (met veel EU subsidie gebouwd) en daarna door naar China naar de varkensflats voor 250.000 varkens. Laat nou eens los die f** weerstand tegen alles in Nederland wat jouw eten produceert.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , natuur , vvd , vee , stikstofuitstoot , stikstofminister , christianne van der wal en van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0