Adema: Het is vooral een trieste dag voor de agrarische sector

De minister zegt de gevolgen vrijdag in het kabinet te bespreken. „Het is tijd dat boeren duidelijkheid krijgen en die krijgen ze nu nog niet.” Het is volgens de CU-bewindsman zeker niet zo dat de voorstellen die op tafel lagen automatisch worden overgenomen, als het kabinet zelf met maatregelen komt om de sector in transitie te krijgen. „Het is een trieste dag voor landbouw en voor de natuur”, vertelt Adema. „Het is een gemiste kans voor de sector, ik constateer dat LTO de stap niet heeft durven zetten. Ik denk dat we deze week een akkoord hadden kunnen afsluiten met elkaar. We hadden dit echt niet verwacht, maar elke partij heeft het volle recht om van tafel te gaan.”

Meer: telegraaf.nl/nieuws/1941038222/…

Deel dit topic

Reacties

+6
Noorderling
Het is een trieste dag voor de politiek!
Hier is tussen gisteren en vandaag niks veranderd.
+1
casev2
Ach... we gaan er toch aan. Met of zonder handtekeningetje van een passant als vd tak....

De komende jaren word het gewoon een kaalslag in de agrarische sector, en die gaat pas stoppen wanneer men gaat beseffen dat de woorden voedselvoorziening en landbouw een en dezelfde betekenis heeft.
+2
Kars
@casev2 dan is het te laat.. maar goed dat zal me een worst wezen al hebben ze geen vreten meer. Ze zoeken het maar uit. Iedereen wil van alles, maar geen van ellen leveren ze iets in. Behalve de boeren die moeten leveren. Dan is het makkelijk roepen voor de rest
+2
Claas 1986
Het zegt alles over het vertrouwen in deze politiek. dat is dus helemaal weg en gaat ook niet weer goedkomen!.
+1
hans1980

Melkboer16
Wijs besluit van Tak om eruit te stappen. Als oud landbouw voormannen al zeggen dat het beter is als geen akkoord te sluiten dan zal het wel zo zijn

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lto en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN