‘Roepen aan de zijlijn tijdens onderhandelingen Landbouwakkoord’

Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO, onderhandelt met ministers over Landbouwakkoord terwijl andere belangenorganisaties zoals Farmers Defence Force en NMV kritiek leveren.

LTO zit weer in het zadel. Voorzitter Sjaak van der Tak onderhandelt met soms wel zes minister over het Landbouwakkoord. Ze zien hem weer voor vol aan. Hij is nu wat hij zou moeten zijn: de voorman van alle boeren.

Meer: boerderij.nl/roepen-aan-de-zijlijn-tijdens-onderha…

Deel dit topic

Reacties

jhackert1986
Roepen aan de zijlijn
Het is maar net waar je zelf staat om te bepalen waar je de zijlijn neerlegt
+1
Grasbaal
Laatste kans om LA te stoppen‼️, aldus Mark:
Grasbaal
LTO Nederland geeft het kabinet nog een week om tegemoet te komen aan haar randvoorwaarden voor het landbouwakkoord, zo laten ze weten in een statement van vrijdag 16 juni.

"Een van onze belangrijkste eisen: het toewerken naar een nieuwe samenwerking tussen overheid en boeren. Niet gericht op eindeloze ge- en verboden, maar op doelsturing: laat boeren weten welke doelen ze op bedrijfsniveau moeten halen, en geef hen de ruimte om daar vanuit vakmanschap invulling aan te geven. Onderdeel van deze systeemwijziging is dat het kabinet nu géén nieuwe GVE-normen, graslandnormen of andere voorschriften op gaat dringen waarin boeren de les gelezen wordt over hoeveel koeien zij maximaal mogen houden per vierkante meter.

Meer: groentennieuws.nl/article/9539099/…
cs-agrar
Quote Reactie van @Grasbaal:
maar op doelsturing: laat boeren weten welke doelen ze op bedrijfsniveau moeten halen,

moeten het wel realistische doelen zijn, en (ook) daar gaat het nu juist fout. En vooral dat is de oorzaak van de zgn problemen
+1
hoest
Voorman van alle boeren min 1, hij is de mijne iig niet
+1
fendt516plus
@hoest Hij is de voorman van lnv niet de voorman voor de boeren
+2
jhackert1986
Ik geef het kabinet nog 2 weken om tot bezinning te komen en excuses te maken richting alle landbouwers in Nederland.
Daarna gaan we praten over de schadeloosstellingen en een nationale feestdag ter bevordering van een boervriendelijk Nederland.

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , nmv , farmers defence force , sjaak van der tak , boeren en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0