Eindelijk meer duidelijkheid over uitkoopregeling voor boeren



Quote:
Boeren die zich willen laten uitkopen, kunnen zich vanaf begin juli aanmelden daarvoor, en krijgen vandaag na lange tijd meer duidelijkheid over de mogelijkheden.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Twee regelingen ..... een regeling voor 3000 piekbelasters en een regeling voor vrijwillig.
Theo61
@Twentsch Land "Er komen later nog andere regelingen bij, bijvoorbeeld om boeren te helpen innoveren of te extensiveren (waarbij er op een weiland minder dieren staan)", Dat regelen ze in het landbouwakkoord.
weurding
@Theo61 helpen om akkerbouwer te worden?
+2
Theo61
@weurding Akkerbouwer zonder dierlijke mest word ook niks.
Twentsch Land
Er is dus geen lijst naar buiten gebracht met boeren die in aanmerking komen, maar minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof schrijft wel aan de Tweede Kamer dat het veel bedrijven betreft rond de Veluwe en in de provincie Gelderland. Boerenbedrijven in kustprovincies komen niet vaak in aanmerking, omdat daar minder kwetsbare natuur is.

Zo'n 3000 bedrijven komen in aanmerking, schat het kabinet, omdat die binnen 25 kilometer van een natuurgebied staan en daar te veel stikstofneerslag veroorzaken. De grens is vastgesteld op jaarlijks meer dan 2500 mol, de eenheid waarmee het aantal deeltjes wordt aangegeven. Vanaf begin volgende maand kunnen piekbelasters zich aanmelden.
de jonge
Quote Reactie van @Twentsch Land:
De grens is vastgesteld op jaarlijks meer dan 2500 mol, de eenheid waarmee het aantal deeltjes wordt aangegeven.

heb je een link van de kamer waar dat instaat?
+1
Twentsch Land
NOS journaal.

@de jonge
+2
koeman
Quote Reactie van @Twentsch Land:
die binnen 25 kilometer van een natuurgebied staan

volgens mij zijn er maar heel weinig bedrijven buiten de 25 kilometer
Twentsch Land
aanpakstikstof.nl/aanpak-piekbelasting/

Deze had Matt bij een andere topic geplaatst.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's uitkoopregeling en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN