Reacties

+4
mlkvhoudr
Hoge graanprijs heeft hoge correllatie met hoge melkprijs, maar dat zie ik liever niet op deze manier ontstaan
+1
hans-hans
@mlkvhoudr olie ook heb ik een keertje gehoord
+3
mlkvhoudr
@hans-hans ik ook, ik vroeg aan bankmensen of dat klopte op een studiebijeenkomst, ik dacht ook dat dat zo was maar zij zeiden vooral graan en melk correleerden, dus nu doe ik of ik dat weet maar lul hun gewoon na😄
Van-Epscheuten
@hans-hans graan en olie zijn gekoppeld aan elkaar dmv biovergisting, en hoge energie prijzen maken kunstmest duur. Daardoor is melk ook verbonden aan olie
bio boer
@Van-Epscheuten als energie duur is wordt alles duur bijna alles heeft energie input
+2
casev2
Tja, de hollandse waterlinie heeft de randstad in het rampjaar ook beschermd tegen de vijand.... (en kon de rest van het land de klere krijgen 🙈)
+11
demelkboer
5 maand terug hadden de oekraniers het zelf over opblazen dam als last resort. De plannen lagen klaar. En nu hebben de russen het gedaan? Raar verhaal. Nord stream 2

(klik om te vergroten)

Erik1979.
@demelkboer de komende jaren zullen we de waarheid niet weten..... En als je iemand straks een winnaar wilt noemen die bepaald dan de waarheid....
demelkboer
@Erik1979. Het mantra van nato eu en de rest van de coalition of the willing: meteen voor dat de feiten er zijn heel hard veroordelen van degene die wilt dat het gedaan heeft. Ik kijk net op de kaartjes van rtl maar daar lijkt het er op dat de russen wel heel dom zijn om hun eigenstellingen zo onder water te zetten. Ze zitten daar heel goed in gegraven.
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @demelkboer:
Het mantra van nato eu en de rest van de coalition of the willing: meteen voor dat de feiten er zijn heel hard veroordelen van degene die wilt dat het gedaan heeft. Ik kijk net op de kaartjes van rtl maar daar lijkt het er op dat de russen wel heel dom zijn om hun eigenstellingen zo onder water te zetten. Ze zitten daar heel goed in gegraven.

Daar heb je een punt, maar probeer dat eens door te laten dringen bij de mensen die blindelings het NOS journaal napraten. Overigens komt door Rusland geanexxeerde krim over een tijdje weer zonder water te zitten.
+4
de Tank
@Erik1979. Het eerst dat sneuvelt in een oorlog is de waarheid.
demelkboer
En wat is jou conclusie. ps de W en B stippen ook nog even de nORD STREAM AAN
demelkboer
@demelkboer dat er heel veel landbouwgrond is verwoest lijkt mij gezien de satelliet belden niet juist

Op google maps kun je zien dat wat wat nu onder gelopen is veel al de moerassige delta van de rivier is .

google.nl/maps/@46.6153488,32.8960163,68903m/…

Daar wonen natuurlijk ook mensen en dat is voor hun ook een drama. Laat dat duidelijk zijn.

Het ging in eerste instantie ook om 16000 mensen die geëvacueerd moeten worden. Wat voor een gebied van half België gewoon heel dun bevolkt betekend

(klik om te vergroten)

+3
GJ Bosch
@demelkboer Als ik de Wijk en Boekestijn goed begrijp, dan wordt 500.000 ha grond geirrigeerd met water uit het stuwmeer achter de dam. Aangezien in het zuiden van de Oekraiene in de zomer heel weinig regen valt, zal er zonder water uit de irrigatiekanalen niets meer groeien. Dat wordt dus bedoeld met het verlies aan landbouwgrond. Een groot verlies dus voor de Oekraiense economie
+1
demelkboer
Dat heeft zeker implicaties. Al liggende de grootste en de meeste pivots nu aan "Russische" zijde. Dus das voor de russen ook niet handig.

Houd de nord stream in je achterhoofd. Iedereen de russem beschuldigd. Alle politici buitelden of elkaar heen met vele bes huldigen quotes. Liep toch effe anders. Nu iedereen stil.

Met de stuwd am weer precies het zelfde.

Ik weet niet wie wat gedaan heeft. Ze hebben mij niet eerst gebeld. Ik weet alleen wel dat alles via de media wordt gespinned.

Nieuwsuur had het nu al weer over een ongeluk. Spin spin spin.

Ik vind dat de russen de grenzen van oekranie moeten respecteren. Alleen moeten de oekraniers de regio's waar veel russen wonen ook anders behandelen.

Amerikaans wil dat de krim door de russen wordt verlaten wat dan hebben ze geen ijsvrij marine basis meer.

Amerika zit er met 1 belang:Amerika first
+1
Nevergiveup
Tja , hier wil de elite de agrariërs opruimen , wanneer zou het verstand terug komen ......
+4
Erik1979.
@Nevergiveup de "elite" hebben wel genoeg. De normale mens die hebben de problemen.
+1
demelkboer
bnr.nl/nieuws/politiek/…

Buitenlandcommissaris van de Europese Commissie Josepp Borrell veroordeelde de vermeende sabotage van de pijpleidingen in ferme taal: 'iedere opzettelijke verstoring van de Europese energie-infrastructuur is onacceptabel, en kan rekenen op een robuuste en verenigde reactie.'

standaard.be/cnt/dmf20230606_96700610/

'Amerikaanse inlichtingendiensten wisten maanden op voorhand dat Oekraïne Nord Stream zou aanvallen’

Oke, en nu.....................
Achso
@demelkboer en nu… niks
demelkboer
@Achso democratie in de EU

(klik om te vergroten)

+1
Erik1979.
@demelkboer bij ons in het Arthal kunnen ze verrekken. Nord Stream terroristische actie door èèn van de 2 corrupte presidenten. Daardoor veel mensen in de problemen gekomen bij ons. En wij maar belasting betalen om daar de oorlog in stand te houden.
weurding
@Erik1979. 3 week terug geweest, altenahr, 3 jaar eerder ook, onvoorstelbaar, wat een chaos
Erik1979.
@weurding al onze loonwerkers hebben daar vrijwillig gewerkt. Organisatie ging over de lsv groep van ons. Alles mee gekregen. Ook een keertje onze vrachtwagen ter beschikking gesteld, maar niet nodig geweest.
weurding
@Erik1979. Heb markus wipperfuhrt poosje gevolgd toendertijd, ook keno schwatten ost frees jung was er bij
+1
weurding
Voedselcrisis komt er wel, is het niet door Oekraïne, dan wel china

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
Koeien boertje
@weurding nog maar een paar flats erbij.

Ze hebben complete havens zat om voer weg te trekken.
Wij ons maar druk maken over een beetje import en export

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dam en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
2.535
TREFWOORDEN