Grassa: Volgend jaar los in de praktijk met vier persunits

Grassa wil snel opschalen. Het is de bedoeling dat er komend jaar vier persunits in het noorden en oosten van het land worden geïnstalleerd. Melkveehouders kunnen met gesloten beurs hun gras laten raffineren. Voor het eiwit wat ze leveren ontvangen ze een bedrag per hectare. Grassa rekent met een basispremie van 165 euro per hectare.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Wie heeft er al geproefdraait met Grassa?:

Grassa biedt melkveehouders een additioneel verdienmodel zonder extra kosten. Door een natuurlijk proces van persen, verhitten en filteren wordt gras verwerkt tot vier hoogwaardige producten die zowel duurzaam als winstgevend zijn. Eén is ontsloten gras waarvan de eiwitten beter verteerbaar zijn voor de koe. Resultaat: 30% minder ammoniak, 30% minder fosfaat en 15% minder methaanuitstoot. Inkrimpen van de veestapel is daardoor niet meer nodig en een hoop kosten worden bespaard. Grassa komt graag in contact met melkveehouders die het potentieel van gras zien en graag met Grassa willen samenwerken: grassa.nl/over-grassa/
Melkboer16
@Grasbaal misschien kan @JanCees er meer over vertellen, die was er jaren geleden ook druk mee
Grasbaal
Quote Reactie van @Melkboer16:
misschien kan @JanCees er meer over vertellen, die was er jaren geleden ook druk mee

@Jan Cees was hier bij betrokken: harvestagg.nl/over-harvestagg.html/
bio boer
@Grasbaal hoerekend het in klw met co2 ? Grasbrok is 1000 co2 per kg
+1
Rene2001
Eiwit is duur
Bemestingsnormen laag
En dan ga je zelf geteeld eiwit wegbrengen??
JappieJo
@Rene2001 ja want het is gratis, en gratis is nooit te duur toch?
Wiecher
600 euro per jaar.. Nou,.. dat gaat toch niks worden.. Moet je daar ook nog voor maaien, harken en bemesten.. beter verhuren voor akkerbouw.. of anders..
Zebra
Idd grassa bestaat volgens mij al ruim 12 jaar, maar het komt maar niet van de grond. Het verdienmodel is er niet.
Wiecher
@Zebra Blijf ik toch altijd vreemd vinden. Elke keer wordt de veehouderij in het gezicht geslagen dat ze zo inefficient zijn.. Laatst op de tv werd er weer gewoon zonder weerwoord over tafel geschoten dat er 6 kg voer nodig is voor 1 kg product. Dus beter het plantaardige voer door de mens laten eten. Dan kijk je in de winkel en kosten producten van dat plantaardige voer(eiwit) meer dan het produkt van de veehouderij.. Met al die arbeid en stappen van boer en verwerkende industrie ertussen EN.. dus met 6 x meer plantaardig voer.. Nou breekt mijn klomp.. Je perst wat haverkorrels uit met water en je hebt haverDRANK ("melk"). Wat suiker er bij in. EN dat kost dan meer dan melk.. Waar boeren, koeien, dierneartsen, loonwerkers, boekhouders, etc, etc.. veel meer werk mee gehad hebben.. ????????
Weidezicht
Wordt dan waarschijnlijk mooi afvoerkanaal voor al die troep uit de natuurgebiefen en bermen? Wordt sbb de grootste leverancier.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , persen , eiwit , melkveehouders , beurs en hectare geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0