Gecombineerde opgave blijft een grote slangenkuil
Bron
boerenbusiness.nl
Deel dit topic
Lees ook
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's techniek , glb , gecombineerde opgave , rvo , hapert en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Maar nu denk ik dat da helemaal niet zo is. De buffstroken moet je er later pas vanaf trekken in de gecombineerde opgave.
Denk ik...
Dat zou dus betekenen dat de oppervlaktes in Mijn Percelen gewoon hetzelfde moeten zijn dan vorig jaar. Waarom ben ik dan ruim een ha kwijt?
Ik heb nog een adviseur laten komen. Die verwijderde de percelen en voegde ze opnieuw toe. Kijk zei die, nu zijn ze iets groter. Wat is dat nu voor onzin zeg...
Ik ben er inmiddels achter dat er 2 verschillende manieren van werken zijn. Je kunt de percelen intekenen op dezelfde manier als vorig jaar. Dus de lijn (bijna) op de rand van de sloot leggen. Dan moet je handmatig bij de gecombineerde opgave de oppervlakte van de bufferstrook bij elk perceel er vanaf trekken. Als je vervolgens de percelen inleest bij je programma waar je het bemestingsplan mee maakt moet je vervolgens ook nog opletten dat hier de oppervlakte zonder bufferstrook gehanteerd word.
Je kunt ook de bufferstroken als aparte percelen intekenen. Deze manier schijnt in het begin de bedoeling geweest te zijn. Maar ja ... dat is een monnikenwerk lijkt me... dan heb je dus percelen, bufferstroken en sloten. Op hoeveel lapjes grond kom je dan wel niet terecht hier in de Alblasserwaard?
Ik moet nu overigens opeens mest verwerken ... 220 kg fosfaat... nog nooit nodig geweest ...