Hevige buien zijn achter de rug, maar er is nog meer regen in aantocht

De hevige buien die delen van de provincie zondag teisterden, zien we deze week niet. Maar er is wel nog veel meer regen in aantocht, vertelde weerman Rico Schröder van Weerplaza maandagochtend op Omroep Brabant.

De maandagochtend begon met plaatselijk dichte mist. Daarom gaf het KNMI code geel af. Plaatselijk was het zicht minder dan tweehonderd meter. De mist verdween rond negen uur en de komende uren breekt volgens Rico 'zo nu en dan de zon door'.

"'s Middags kunnen wel weer enkele buien tot ontwikkeling komen, misschien met onweer. Maar het zijn niet van die heel zware buien zoals afgelopen weekend. De temperatuur komt maandagmiddag uit op zo'n 20 tot 22 graden, wederom een warme dag."Maandagavond stoppen die buien, maar er komt dan een storing aan die komende nacht vanuit het westen de provincie binnentrekt. "Het wordt geen koude nacht, zo'n 12 graden."

Dinsdag hebben we heel de dag te maken met regen. "Het blijft heel de dag dan regenen, denk ik", vertelde Rico maandagochtend op Omroep Brabant. "De temperatuur komt dinsdag uit op maximaal 16 tot 18 graden, maar tijdens buien is het maar een graad of 14. Later op de dag wordt het geleidelijk vanuit het westen droog en misschien dat dinsdagavond nog even de zon doorbreekt."Woensdag wordt volgens Rico wederom een dag met flink wat regen. "Met later weer enkele buien.

Dit is ook donderdag en vrijdag het geval. We belanden een beetje van de regen in de drup." De temperatuur gaat later in de week weer wat omhoog en in het weekend komt die weer op 20 graden uit. "Dan wordt het ook weer wat droger."

Deel dit topic

Reacties

+1
jan w
In de gemeente Bronckhorst hebben wij ( gelukkig ) maar 4,9 mm gehad. Op een andere plek in de gemeente 56.3mm. dit gemeten door de weerstations van het waterschap.
casev2
Wij 30 mm over vr/za/zo, terwijl hier iets verderop ze de 60 al overgaan. Al met al de koeien maar weer op stal gedaan, ben benieuwd voor hoelang..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nacht , zondag , temperatuur , storing , brabant , regen en geel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0