UITSTOOT CO2 VERMINDEREN DOOR ENERGIEOPWEKKEN.

Er liggen veel zonnepanelen op stallen en schuren, nu heb ik een app die aangeeft hoeveel co2 ik vermeden heb, dit zou je toch van je uitstoot uit de stal af moeten kunnen trekken ? 10000 kwh geeft al een uitstoot vermindering van ongeveer 4000 kg co2!

Deel dit topic

Reacties

producent
Je produceert ongeveer 1 kg CO2 per kg melk, 1.000.000 kg melk is dan 1000 ton CO2.
Bij 100.000 kwh heb je dan een vermindering van 10 ton CO2.
We zullen verplicht worden om de uitstoot per kg melk verder te verminderen.

De CF van in Nederland geproduceerde rauwe koemelk bedroeg in 2019 992 g CO 2 -eq. per kg Fat and Protein Corrected Milk (FPCM), terwijl dit in 1990 1522 g CO 2 -eq. (kg FPCM) −1 was. Dit is een vermindering van 35%.
Artikelnummer: 134863
research.wur.nl/en/publications/….
+5
Kars
@producent de gewassen nemen toch ook co2 op. Co2 is een hele grote ambtenaren zwendel om dik geld eruit te slaan. En nul impact op klimaat.
+1
bio boer
@Kars wij ligen niet vaak op 1 lijn maar het is idd grote fout dat co2 die gewas opneemt niet van de uitstoot wordt af getrokken daar uit onstaat de co2
+1
hans1980
Zolang diesel verbruik (en van loonwerker) niet wordt meegenomen in CO2 verhaal is die hele CO2 berekening een wassen neus
Braboboer
@hans1980

Wordt wel meegenomen in de KLW
+1
Noorderling
@Braboboer
Maar je kunt nergens invullen of diegene op HVO, GTL of gewone diesel rijdt.
We zijn nog veel te selectief in getallen, CO2 prestatieladder is in de aannemerij gemeen goed, wij doen maar wat. Laat staan dat die liters kloppen.
Jan-T
Quote Reactie van @Noorderling:
CO2 prestatieladder is in de aannemerij gemeen goed

Dat klopt maar de hoogste invullen en dan aantonen dat je hier ook aan voldoet zijn 2 verschillende dingen.
Diefjes zijn het soms.
Erik1979.
Of co2 een broeikasgas is of niet bestaat discussie over al wordt dit ontkent. Hoeveel invloed wij hebben op de uitstoot van co2 is ook de vraag. En de vraag is of het niet juist beter gaat met de groene natuur als het co2 niveau hoger is. Was het niet mooi als er iedere avond discussies zijn op de tv met mensen die beweren dat het narratief niet helemaal klopt zodat ik als leek een goed beeld kan vormen van de werkelijke problematiek en dat ik dan echt goede keuzes kan maken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , stallen , uitstoot , zonnepanelen , kwh , CO2 , app en trekken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0