Elsschot πŸ‡³πŸ‡±πŸ‡ͺπŸ‡ΊπŸ‡ΊπŸ‡¦ on Twitter



Quote:
β€œ#eventothier prikt nog eens 't (bewust?) misleidende verhaal van Arnout Jaspers (#stikstoffuik) door dat één vogelpoepje al teveel is in dit land mbt #stikstof.
Want hij zei er niet bij dat de badkuip al boordevol is en dat dat vogelpoepje 't alleen maar verder doet overstromen.”

Deel dit topic

Reacties

hans1980

Jean-PierreK
@hans1980 , de grafiek rechts onder geeft de stikstofuitstoot per land weer. Maar het gaat er om hoeveel stikstof op bepaalde gebieden neer komt. Gemiddeld in Nederland is dat rond de 20 kg. In Vlaanderen schijnbaar ook. Zie bijgaande snelkoppeling. Wat wel opvalt is dat in Vlaanderen behalve NOx en NH3 ook nog organische stikstof genoemd wordt... Behalve Vlaanderen zullen er meer regio's zijn met vergelijkbare hoeveelheden stikstof neerslag. vmm.be/lucht/stikstof/…
Jean-PierreK
@Jean-PierreK , volgens dit rapport van het PBL zou de organische stikstof verwaarloosbaar zijn in Nederland. Het zou om 1% van de totale Neerslag gaan. In Vlaanderen is het volgens VMM een stuk meer.

pbl.nl/publicaties/…
+2
mlkvhoudr
@hans1980 wat doe je jezelf toch aan hans om zulke extreme gasten te gaan volgen
+2
Braboboer
Die linkse rakkers van even tot hier hadden beter naar Timmermans kunnen luisteren.

En ze leren het ook nooit, ieder negatief filmpje over BBB levert BBB nieuwe stemmers op.
Weidezicht
@Braboboer ik heb het gisteravond gezien. Het was tenenkrommend. Alle oppervlakkigheden van het stikstofverhaal werden weer over de kijkers uitgestrooid. Het gaat sle ht met de natuur, de boeren zijn de schuld. En een islamitische bakker helpen zijn brood te verkopen en gratis eten voor feest in een moskee.
+1
BertK
In de jaren 80-90 was het 40-45 kg, nu 20-25, gehalveerd en nog steeds boordevol? Leer eens goed kijken!
+4
familie pelle
Wat een slechte verliezer is die erisman. In een rechtstreeks duel op radio 1 met Arnoud Jaspers had erisman geen inhoudelijke tegenargumenten en gaf hij Jaspers gewoon gelijk. Daarna kreeg erisman nog een draai om de oren van Plasterk. En nu op Twitter liggen janken.
En nu inhoudelijk. Jaspers zegt dat het goed is om aan stikstofreductie te doen maar dat het belachelijk is om een braderie of een dorpsfeest niet door te laten gaan om de depositie ter grootte van een vogelpoepje. Dat is dus heel iets anders dan erisman of even tot hier beweert. Het badkuip argument slaat dus nergens op.
+1
Jan-T
Quote Reactie van @familie pelle:
Wat een slechte verliezer is die erisman.

Als je goed oplet in de programma's waar hij bij aanschuift.
Dan klets ie van alles en verteld feitelijk niks.
Het is spelen met cijfers en met woorden.
+1
Ouwe Gerrit
@Jan-T Ze gaan allemaal af als een gieter natuurlijk. Maar nu tijd om voor goed met die uitvreters af te rekenen.
hans1980

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's twitter geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN