Johan Vollenbroek adviseert Frans Timmermans: vertel BBB dat het gedogen voorbij is

Dinsdag komt Eurocommissaris Frans Timmermans naar Nederland voor een gesprek met Caroline van der Plas. In de aanloop naar die ontmoeting adviseert natuurbeschermer Johan Vollenbroek Timmermans om de BBB-leider mee te delen dat de Europese Commissie niet langer kan gedogen dat de veehouderij de Nederlandse biodiversiteit om zeep helpt.

In een brief aan Timmermans schrijft Vollenbroek dat de Europese Commissie een zogeheten ingebrekestelling moet voorbereiden vanwege het niet nakomen van de Vogel- en Habitat-richtlijn. “De Habitat-richtlijn dateert van 1992, de gedoogsituatie duurt dus al 30 jaar”, stelt Vollenbroek. “Het kan niet zo zijn dat anno 2023 nog steeds geen begin is gemaakt met het in een goede staat van instandhouding brengen van de Nederlandse Natura 2000-gebieden.”

Vollenbroek hekelt het kabinet dat al in 2019 door de Raad van State op de vingers werd getikt maar nog altijd niets noemenswaardigs heeft gedaan om de stikstofuitstoot terug te dringen. Nog langer dralen is volgens de natuurbeschermer onverantwoord. “Ecologisch onderzoek wijst uit dat een aantal habitats onherstelbaar wordt beschadigd als niet snel tot actie wordt overgegaan.”

De oplossing ligt voor de hand. “De natuur- en de stikstofcrisis kunnen alleen worden opgelost als het aantal dieren in Nederland drastisch afneemt.” Nederland telt nu 3,9 miljoen runderen, 12 miljoen varkens, 500.000 paarden, 1,5 miljoen schapen en geiten en 100 miljoen kippen.


Deel dit topic

Reacties

+1
Grasbaal
De messen worden geslepen..
zandhapper

(klik om te vergroten)

+15
Melkboer16
Volle broek vergeet nog iets!
Er zijn meer als 4 miljoen mensen teveel bijgekomen terwijl de veehouderij al drastisch gekrompen is. Die mensen schijten buiten de kringloop
Frans1
@Melkboer16 dat dacht ik ook direkt bij het lezen van die aantallen
RSIB
@Melkboer16 En dan nog honden, katten,
Cavia s, e.d.
+11
Braboboer
Zijn er toch mogelijkheden voor Caroline?

Als Vollenbroek zo zeker is van zijn zaakjes en EU wetgeving, waarom dan deze brief.

Is die ergens bang voor?
+4
Erik1979.
@Braboboer ze moeten gewoon durven zeggen: EU jullie accepteren ons nieuwe stikstof en natuur beleid waarmee we als Nederland vooruit kunnen en anders Nexit. Als de EU het niet accepteert dan moet je er maar uit stappen, dan valt langzaam de EU uitelkaar en dat willen ze niet. Dus hard spelen.
+1
Twentsch Land
Mob beetje in paniek 😬
+1
richard-de-wolff
Als Frans de kans krijgt Nederland een oor aan te naaien doet hij het Hij heeft in de eu nog niks klaar gemaakt. Er zijn ambtenaren in Brussel die er voor waarschuwen weet ik uit betrouwbare bron
+3
LeoT
Vollenbroek is ziek
Ernstige mineralentekorten
Zeker maar niet uitsluitend Fe en Pb
jan w
Er zijn ook europerlementarieres die er anders over denken, dit dat europe meer zelfvoorzienend moet worden op het gebied van de voedselvoorziening en die niet begrijpen dat de voedselvoorziening in nederland moet krimpen.
+6
Jan-T
Johan kan op basis van de habitat richtlijn aantonen dat de natuur verslechterd.?????
Nederland is in de stikstof fuik gelopen en nu raakt Vollebroek zijn verdien model kwijt.

het feit dat ie naar Timmermans schrijft betekend iets.
Iedereen moet luisteren naar hem terwijl hij een andere agenda heeft en bang is voor zijn eigen verdienmodel te verliezen.
Het is de agrarische sector die alles verliest door 1 persoon?????
torrarica
Johan Vollenbroek en Diederik Samsom , een mooi stel wat Frans Timmermans gaat voorzeggen wat hij tegen Carolien moet zeggen.
+3
Kass
Timmermans moet zijn snavel houden.
We zullen zien wat het gaat doen .mocht het fout afgelopen dan wordt het tijd dat we samen met andere Europese landen de voedsel productie plat leggen. En inderdaad de mensheid is het grootste probleem.
Bioepz
@KassHet enige voordeelvan die grote mensenmassa is dat ze meer voedsel nodig zijn. En dat is omzet en vraag 😃
Kass
Even voor de goede orde
Nederland is VERPLICHT uitstoot boven de 900 meter meegenomen MOET worden
Bioepz
+2
BoerBart
Pas op met Timmermans. PvdA is een slapende reus. Wanneer er nieuwe verkiezingen komen, kan Timmermans als lijsttrekker van Groenlinkspvda met " Nieuw leiderschap" zomaar de grootste worden. Dus ook onze nieuwe premier.
Twentsch Land
Zeg nooit nooit ...... maar zie dat er de volgende ronde nog niet van komen.

@BoerBart
Erik1979.
@BoerBart zou geweldig zijn voor de melkprijs 😂😂😂
Puddingboer
Wat zijn de dieraantallen toen die n2000 afspraken werden ingesteld?
Nevergiveup
Zo is dat Johan ! , we gaan oa. de Fabeltjeskrant van het R-ijks I-nstituut V-oor M-alle pietjes niet verder gedogen.
hans-hans

Deze zag ik ook nog
+2
mlkvhoudr
Ik zou de heer timmermans adviseren gewoon de waarheid met mevrouw van der plas te communiceren.............

Of is dat heel ouderwets ?
+2
spotmelker
@mlkvhoudr Dan zal het wel stil worden aan Timmermans' kant...
+1
kaas
Die 0,07 stikstof die op een ha mag neer komen die word volgens mij al volledig geproduceerd door de 18 milj inwoners van Nederland en 2 miljoen honden en 3 milj katten en de ganzen niet te vergeten dus mag er niks meer geproduceerd worden in Nederland dan lost het probleem zich zelf op dan zullen alle Nederlanders verhongeren.
HansBa
Las vandaag in het boek de stikstoffuik dat de uitstoot in de deelstaten nordrein Westfalen en niedersachsen nog hoger is dan NL. Ook de PO vlakte in Italië is kop loper. Geen probleem daar omdat ze middelen over het hele land. Laat ze dat ook maar is bespreken als 1 EU.
+2
de hoef
@HansBa CAROLIEN WEET WEL WAT ZE MOET GAAN ZEGGEN, IK HEB ZE NOG NOOIT MET EEN MOND VOL TANDEN GEZIEN
+4
pieta
@de hoef Heb je de caps lock gevonden? 😁 Meteen ff je nickname veranderen naar "DE NOORDHOEFHOLLANDER" !!!!!!! 😁
+1
Kars
@HansBa boven 900 meter kunnen we ook nog middelen schijnbaar 🤔
+1
duitser
@HansBa ben je gek joh. Duitsland is zo groen, hier is niets aan de hand 😁
Dacht je dat Frans Timmermans zal luisteren naar Caroline van de Plas, Ze mag d,r zegje doen en thats all,meeste besluiten staan al vast,landbouw delegatie en minister hebben zitten slapen in Brussel in afgelopen jaren ,en de staat (wij dus met z,n allen) zit een persoon te financieren(Vollenbroek) die het hele land plat legt,hoe ziek kan je zijn.
jan 10
Gaat Vollenbroek niet winnen,hoe harder hij duwt,des te meer weerstand.
Als je goed naar die man kijkt zie je gelijk wat niet vlees eten met je doet:😁
Jawis
@jan 10 zielige man, zal best dat ie zichzelf goed bezig vind maar het blijft een met de ziel onder zijn arme man

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's timmermans , bbb , caroline van der plas , caroline , johan vollenbroek en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
34
DEELNEMERS
30
WEERGAVES
5.696