Landbouworganisaties steunen boerenprotest Zuiderpark niet

Quote:
„Dit is helemaal geen boerenprotest”, zegt Sjaak van der Tak, voorzitter van land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland stellig. „Dit is uitsluitend georganiseerd door Farmers Defence Force (FDF) en verder zijn er allerlei coronaprotestgroepen. Wij ondersteunen dit protest niet en zullen er ook niet aanwezig zijn.” Voorzitter Bart Kemp van Agractie, de club die het eerste grote boerenprotest in oktober 2019 op het Malieveld organiseerde, houdt zich dan ook volledig afzijdig van de demonstratie.

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
Bart en sjaak hebben in deze groot gelijk.

Hopelijk beseffen Bart en Sjaak in deze dat ze ook in de onderhandelingen niet over alle boeren moeten praten ( want dat doen ze wel als het hun past ) ..... alleen over de boeren die lid zijn van hun club zouden ze moeten aangeven in onderhandelingen.
weurding
@Twentsch Land het blijft altijd een tweestrijd
Jannus
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Bart en sjaak

Bart is ingepalmd door de LTO en dat zag je bij op1 toen Bart emotioneel tegenover Trieneke zat maar Bart neem ik niets kwalijk,hij zat er bij en werd in de steek gelaten door zijn campagneleider en stond plots alleen maar verdient als schapenboer een standbeeld
+4
weurding
@Jannus Bart is dus de sjaak
+2
Hoogland
Diep triest deze reactie van vd Tak en Agractie , aanstaande zaterdag wordt er gedemonstreerd voor o.a het voortbestaan van de gehele agrarische sector!!!!!. Iedereen met enige affiniteit met de agrarische sector zou hier bij aanwezig moeten zijn. Vd Tak en Kemp moeten zich diep schamen. Ondertussen onze belangen verkwanselen door mee te doen met de bedachte spelletjes van D66 aangaande stikstof en NPLG. Mensen kom allemaal naar Den Haag op 11 maart, het is twee voor twaalf.
+9
marcel r
@Hoogland Ben bang dat er 11 maart een boel verkloot gaat worden. Het draagt in ieder geval niet bij aan draagvlak voor de sector.
@marcel r GEK HE hoe zou dat nou komen!!!
+2
de Tank
Quote Reactie van @Hoogland:
hier bij aanwezig moeten zijn

Ik heb van nature moeite met 'moeten'.
Jannus
Quote Reactie van @de Tank:
Ik heb van nature moeite met 'moeten'.

Ik niet,behalve bij diarree is het lastig ophouden maar verder niet 🤣🤣🤣
+1
Gladiool2010
@Hoogland Ik moet niet naar een FvD feestje
Fdf bepaalt wie er op het podium komt
Dan bepaal ik of ik daar naar wil luisteren
Ga jij maar lekker vertellen wat een ander moet
Daar luister ik niet naar
Het zijn dezelfde domme woorden die Mark ook sprak
Caroline laat ons in de steek zegt hij
Hij heeft geen flauw idee hoe de grotemensenwereld werkt
+3
Melkboer16
11 maart wordt een fiasco.
Daar wil ik helemaal geen trekkers zien en wil ook niet geassocieerd worden met deze zinloze actie
Jannus
Quote Reactie van @Melkboer16:
11 maart wordt een fiasco.

Zou er een deportatie plaats vinden denk je??

Zonder tractoren gewoon tussen de gewone burgers kunnen we ons signaal laten gelden als 1 van hun en voor hun en dat hebben we al eerder laten zien,

Marc stelt niet voor niets,volgens het boekje en daar proberen we er iets van te maken en er gaan ontzettend veel gewone plattelanders/bewoners mee

14A en A41

🔱🔱🔱
j h p
Precies zoals Rutte het graag ziet.
j h p
@j h p En gratis en voor niks, via het eventuele landbouwakkoord gaat er geen geld of perspectief komen dat is toch wel duidelijk.
+1
Hoogland
Heel bijzonder dat er nog altijd goedgelovige boeren zijn die denken deze keer de dans rondom stikstof en NPLG te ontspringen, maar bij de volgende ronde zijn zij ook zeker aan de beurt. Dus kom naar Den Haag op 11 maart.
+1
BoerBart
@Hoogland
Je maakt meer kapot, dan je lief is!
Geef de media geen kans om, net voor de verkiezingen, ons in een kwaad daglicht te zetten.
Rutte heeft zijn stoere speech vast al klaar liggen. Net zoals met die Turkse minister destijds.
+5
Jannus
Quote Reactie van @BoerBart:
Je maakt meer kapot, dan je lief is!

Dan maken we er de maandag de 13-de een nationale uitdeeldag van,1 dag vanaf de boerderij onze producten aftehalen opdat men weet wat men gaat missen als de stem van het platteland gaat zwijgen
+5
Gladiool2010
@Jannus mooi initiatief
Op de boerderij 👍
En gratis eten 👍
Komen een hoop pvda/GL klimaatarmen op af
Goede korte boodschap op een A4-the meegeven.
En daarop geen negatief WEF, wappie, FvD of Fdf gezeik.
+1
Hoogland
Het gaat er niet om wie de demonstratie organiseert of wie er spreken. Het gaat er om dat er zoveel mogelijk mensen naar Den Haag komen om een duidelijk signaal af te geven naar de huidige regering.
+1
Bennie Stevelink
@Hoogland
Quote:
Het gaat er om dat er zoveel mogelijk mensen naar Den Haag komen om een duidelijk signaal af te geven naar de huidige regering.

Wat is de waarde van een signaal wat je afgeeft samen met corona-activisten (Gele Hesjes), complotdenkers, Putin-lovers en Max met de fakkel? Wordt het boeren-signaal daardoor sterker of juist zwakker?
Gladiool2010
@Bennie Stevelink Komt Willem Gabriël ook nog “On Stage”?
weurding
@Bennie Stevelink je vergeet de zwarte Pieters nog... maar denk je echt dat daar puur de door jou opgenoemde groeperingen rond lopen?
+2
Bennie Stevelink
@weurding
Quote:
maar denk je echt dat daar puur de door jou opgenoemde groeperingen rond lopen?

Ik ben de “veteranen” nog vergeten. Je weet wel, die lui die hun outfit bij de legerdump kopen en tot de vaste entourage van Willem Engel behoren.
Bennie Stevelink
Pas twee dagen voor 11 maart hebben LTO en Agractie hun standpunt naar buiten gebracht. Ze hebben zo lang mogelijk het sentiment onder de achterban geobserveerd. Mogelijk ook hier op Prikkebord.
Je kunt er dan ook vanuit gaan dat hun standpunt een redelijke weergave is van hun achterban.
Gladiool2010
@Bennie Stevelink Ze hebben goed naar mij geluisterd 👌
+1
Theo61
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Ze hebben zo lang mogelijk het sentiment onder de achterban geobserveerd. Mogelijk ook hier op Prikkebord.
dan hadden ze allang de stekker uit het landbouwakkoord getrokken.
Bennie Stevelink
@Theo61
Quote:
dan hadden ze allang de stekker uit het landbouwakkoord getrokken.

Wat is jouw alternatief?
casev2
@Bennie Stevelink dat is het zelfde als dat dit seizoen hier ineens iedereen roept dat hij voor feijenoord is.... lto is toch wel mans genoeg om zelf eens een standpunt in te nemen? Mijn inziens niet door je collega belangenbehartiger een mes in zijn rug te steken, zoals de kop boven dit artikel doet

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's demonstratie , lto , protest , farmers defence force , agractie , boerenprotest , malieveld , bart kemp , sjaak van der tak en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
2.417