Halvering dreigt voor CDA, kiezers lopen over naar BBB en JA21

Het CDA zit in zwaar weer. Na een moeilijk verlopen Tweede Kamerverkiezing vorig jaar lijkt de partij bij de Provinciale Statenverkiezingen nog verder weg te zakken. Met een terugkeer naar de traditionele CDA-waarden probeert de partij het tij te keren, maar het is de vraag of het genoeg is.

Deel dit topic

Reacties

+1
ross
Opruimen het CDA en snel . boeren verraders die het zijn
+6
spotmelker
@ross neem dan de VVD ook maar mee. Die verraden je weliswaar niet maar zijn gewoon tegen je als verlengstuk van GL, D66. Alleen maar om op het pluche te blijven zitten.
Gladiool2010
Veel te laat
+6
komelker 2
Tijd voor de bezem door het politieke landschap.
Caroline for President !
+1
Albert Peters
@komelker 2 ja en op 5 december komt sinterklaas met kado s door de schoorsteen
Albert Peters
@komelker 2 ik zou sint nicolaas voor president willen net zo realisrisch als jouw idee
+1
jan 10
CDA was jarenlang de partij waarop je regionaal en landelijk op kon steunen,goede mensen met verstand van zaken ,zeker in de agrarische sectoren.
Waar het fout is gegaan laat ik maar in het midden,maar afgelopen jaren hebben ze vooral in de Haag de boeren en vissers flink de rug toegekeerd,Eens de hoeksteen vd maatschappij met bijbelse normen en waarden naar een twijfelende en meegesleurd door D66 met tegenovergestelde normen en waarden.
Provinciaal doen ze hun stinkende best,maar het zijn helaas holle woorden geworden,waar we zo net voor de verkiezingen nix meer mee kunnen..
Er zal een klein cda over blijven na de verkiezingen,ze kunnen weer groter worden(naast bbb) als ze terug gaan naar hun roots,(het platteland en hoeksteen),maar daarvoor moet het realisme en de nuchterheid weer terug komen in de partij.
+2
BertK
@jan 10 Als ze de helft over houden, is dat iig niet te danken aan de landelijke politiek.

Alle 'kritiek' die binnen het CDA klinkt zo vlak voor de verkiezingen neem ik met een kilootje of wat aan zout. Die kritiek had al veel eerder duidelijk aanwezig moeten zijn.
+3
Spuit11
@BertK Het CDA heeft laten zien wat het waard is na het leed die Hugo de Jonghe heeft veroorzaakt en na het verraad aan Mona Keijzer.
+1
dijkstra uit w
Tja, je kunt wel bbb stemmen of fvd of ja21. maar ze zijn geen van allen tegen bv de lely lijn. Maar ze roepen wel geen boeren uitkopen. Hoe denken ze dat zn project er uit ziet dan. Er is heel veel stikstof ruimte nodig om het te kunnen realiseren. n er is heel veel grond nodig. Boeren moeten verplaast worden. en natuur gecompenceerd door extra hectares natuur er bij. Vervolgens kunnen plekken als Herenveen door de nieuwe ontsluiting nog meer groeien.
+3
hoest
@dijkstra uit w het laatste traject van de lelylijn dit ik zag gaat met een mooie boog door mijn huiskavel zowat door de stal. Ik maak mij er niet druk om, ben 39 jaar en ik weet niet beter of elke zoveel jaar diept iemand die spoorlijn onder uit een la. Paar miljoen aan projectonderzoeken kapotslaan en dan komt het weer onderin een la
+1
GJKlaassen
@dijkstra uit w er kan heel veel in overleg met de sector.. Iets dat volledig inbreekt in Den Haag.
hypotheekboer
@dijkstra uit w vanmiddag op Omrop Fryslân, BBB Fryslân tegen, Groningen, Drenthe en landelijk voor.

Vraag me af wie op een spoorlijn naar Amsterdam zit te wachten. Zouden het dan voor toekomstig forenzen uit de Randstad doen. Al dat volk is toch maar grotendeels beeldschermvolk, kan ook veelal vanuit huis is al bewezen tijdens corona, en waarom dan niet kantoren bouwen in de provinciesteden?
+1
Noorderling
@hypotheekboer
Een braindrain wordt het.
Het helpt enkel de randstad en wij krijgen buren die alles beter weten.
Raben
@hypotheekboer Dat is voor mij een hele goede reden om geen BBB te stemmen in Groningen , de lelylijn zou een 15 min kortere reistijd hebben 15 min !!!! en dat gaat miljoenen kosten , en het gevolg dat de westerlingen massaal deze kant op komen om hun veroorzaakte problemen te ontlopen en hier de zaak te gaan verzieken , qua woningdrang en niet kunnen intergreren bij de Noorderlingen .
Nevergiveup
@Raben stem je dan Ja21 ?
Raben
@Nevergiveup ik denk PVV , voor de provincie dan , BBB heeft ook nog wel kans , maar ik zit wel in de hoek van PVV ,BBB JA21 en van Haga , er moet een stevig rechtsblok de kamer in , je ziet ze nu al beven de gevestigde partijen
hoest
@dijkstra uit w
Toen heette de Lelylijn nog Zuiderzeelijn

(klik om te vergroten)

George
Van mij mag het CDA gelijktijdig met ZLTO/LTO worden opgedoekt.
+1
Grobbe
Forum als enigste partij die snapt dat de wereldregering in handen is van de Rotschilds en Rockefellers
+1
Theo61
@Grobbe Dat kan zo wezen maar als iedereen forum uitsluit zijn het wel stemmen die niet tellen in het soort van democratie waarin we nu leven. Daardoor maak je het rechtse blok wel zwakker is mijn idee.
Albert Peters
@Theo61 rechts is al te sterk
Nevergiveup
@Grobbe FvD is een verloren stem dat is jammer.
Albert Peters
@Nevergiveup en hier geef ik je 200% gelijk(gebeurt soms ook)
harke
Dus als ik het goed begrijp,
Als Rutte weg gaat,
Krijg je de VVD gratis erbij als je op bbb stemt!
Hans van Bergen
@harke tenzij er na de 2e kamer verkiezingen een kabinet BBB Ja21 BVNL komt. Dan nie
Albert Peters
@Hans van Bergen jij gelooft in sprookjes?
weurding
@Albert Peters net zo min als in een betere toekomst voor agrarisch Nederland, maar wat moet je dan?
Albert Peters
@weurding de agrarische toekomst ziet er op wat hobbels na goed uit wan gegeten word er maakt niet uit wat maar boeren hebben erALTIJD mee van doen
Raben
@Albert Peters Voor Buitenlandse boeren denk ik , hier moet nu direct de natuur gered worden , eerder werd in Oost Europa en Noord Amerika massaal bos gekapt om hier in de verbrandingsovens te gaan met dank aan D66 en Gl oa
Albert Peters
@weurding ik denk zonder bewijs hoor dat met minder boeren hier een goede toekomst in nl is
Mijn mening hoor
+1
weurding
@Albert Peters minder boeren is een trend, echt goede toekomst vraag ik me zeer af, al zullen er altijd boeren blijven, de eisen die hier gesteld worden zijn 3 keer zo zwaar als in oosten, kun je nooit tegenop
Theo61
@Albert Peters Geloof jij in sprookjes Albert, houd dan vast aan Rutte ? Het sprookje van 2 jaar geleden is toch al een stukje meer werkelijkheid aan het worden, BBB is met 1 zetel in de kamer gekomen en heeft dusdanig beroering gebracht dat ze nu in de peiling behoorlijk meetellen.
+1
Hans van Bergen
@Albert Peters Jij zit ws al 30 jaar op je kamertje met een doos tisseus te wachten totdat het communisme eindelijk doorbreekt en we partijleider Timmermans/Klaver/Duivedak eindelijk op het bordes zien
Albert Peters
@Hans van Bergen zeker niet als ik dat zou willen had ik wel achter fvd aan gelopen
+1
Nevergiveup
@harke Opzich is dat misschien nog niet verkeerd , naast Rutte zijn er in de achterhoede nog wel realistische VVD,ers.

En uiteindelijk moeten we ergens mee regeren , dan beter maar niet met groen links PVDA , PvDd , en zeker de gespetentong D66 niet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cda , ja21 en bbb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN