Nieuw stikstofdoelen niet in beton gegoten

De aangescherpte stikstofdoelen voor 2030 zijn niet in beton gegoten. Het kabinet bouwt in de nieuwe Omgevingswet mogelijkheden in om meer tijd te nemen voor de vermindering van de stikstofbelasting in natuurgebieden.

Het kabinet sluit daarbij aan bij het advies van Johan Remkes in oktober. De wijziging van de Omgevingswet ging deze week in consultatie.

In het wetsvoorstel is de vervroeging van de stikstofdoelen van 2035 naar 2030 opgenomen. Dit is afgesproken in het coalitieakkoord. Gespreksleider Johan Remkes heeft dat in oktober ook geadviseerd. Er komen ijkmomenten in 2025 en 2028.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's advies , natuurgebieden , wetsvoorstel en remkes geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
593