Kabinet wil élk jaar verplicht een forse hap uit stikstofuitstoot nemen

Het kabinet legt zichzelf op om de komende jaren elk jaar een forse hap uit de stikstofuitstoot te nemen. Volgens de inspanningsverplichting moet de uitstoot - nu ergens boven de 1500 mol per hectare per jaar - elk jaar met 100 mol naar beneden.

Deel dit topic

Reacties

+2
jan 10
Een schade loket voor pasmelders,waar heb ik dat meer gehoord.
De staat hoort een pasmelder te helpen aan een vergunning,en daarvoor moet ze de wet aan passen dat niet Schiphol of de bouw voorrang krijgen.
jg
Stikstof rechten opkopen en uitdelen vindt geen accoord in Brussel, staatsteun.
Jean-PierreK
Mobiliteit en industrie hoeven samen maar 27 % te reduceren tegenover landbouw 41%. Als ik goed gerekend heb.
Koeien boertje
@Jean-PierreK ze weten helemaal nog niet waar de uitstoot zit in de industrie.
Dat hebben gemeente en provincie nog niet in kaart
Kars
En waarom zou een pasmelder geen piekbelaster zijn? De grootste uitstoters zijn toch de pasmelders. Hier in brabant gewone roostervloer leggen op voorwaarde vee buiten. Nou tis dat ze er is op gingen controleren, anders liepen ze allemaal binnen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's uitstoot , Mol , stikstofuitstoot en hectare geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0