Illustratie van: deutz661

Amper broeikasgasemissies uit mest met kalkkorreltjes

Het toevoegmiddel Eminex stelt het ontstaan van broeikasgasemissies uit drijfmest uit. Volgens fabrikant Alzchem daalt de uitstoot meer dan 80% en blijft de mest homogeen.

Deel dit topic

Reacties

Noorderling
Dit was het eerste wat ik er van vond op het WWW.
Klinkt als een echte oplossing, om van je grond, vee en misschien wel je eigen leven af te komen!

Quote:

- Calciumcyaanamide ontleedt in water, waarbij het giftige cyaanamide vrijkomt.
- Cyaanamide is het amide van blauwzuur (waterstofcyanide)
- De Europese Commissie heeft op basis van een onderzoek naar de effecten van cyaanamide op de menselijke gezondheid en het milieu besloten om de stof niet meer toe te laten als gewasbeschermingsmiddel,[3] omdat de verwachte blootstelling eraan van de toedieners van de stof onaanvaardbaar hoog is. Bestaande toelatingen voor producten die cyaanamide bevatten moesten tegen 18 maart 2009 worden ingetrokken.
Arnold1988
@Noorderling Ach, minpuntje
Er zijn wel 35 boeren in de Achterhoek waar dit middel prima ingezet kan worden om hoog te scoren op de kpi’s
altijdbeter
Van alle kanten worden er producten aangeboden die door de mest gemixt moeten worden of aan het vee gevoerd moeten worden. Als straks blijkt dat daar iets mis mee is, hebben de gebruikers een heel groot probleem
Arnold1988
@altijdbeter kelder vol chemisch afval
Das lachen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , kalk , uitstoot , drijfmest en eminex geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0