VIDEO: Na deze 25 minuten snapt u waarom het stikstofbeleid niet deugt | #EppinkExplains

Zeer helder betoog van Epping

Quote:
Nergens in Europa is de kritische depositiewaarde zo streng als in Nederland. Het stikstofprobleem is een puur bureaucratisch probleem. Het kan opgelost word...

Deel dit topic

Reacties

rene-de-jong
Epping JA21 (en namens BBB) weet het zeer helder en correct uit te leggen, ook al is het al laat.

op 13.30 laat van Kampen (VVD) zien dat hij er echt geen snars van begrijpt, overigens net als de meeknikkende TjdG op de achtergrond die het ook niet WIL begrijpen.

Wetswijziging is dus nodig voor reparatie en een drempelwaarde al was het alleen al om de logica.

Wetenschappelijk en ook juridisch is deze ook mogelijk zo verwijst ook Epping naar het BVG (Bundesverwaltungsgericht) zoals hier al eens eerder benoemd:
bverwg.de/150519U7C27.17.0/
(Urteil vom 15.05.2019 - BVerwG 7 C 27.17)

RO 40 op precies te zijn; "40(3) Aus dem Urteil des EuGH vom 7. November 2018 - C-293/17 [ECLI:​EU:​C:​2018:​882], Raad von State......."
Het BVG haalt hier dus de PAS uitspraak (Arrest Hof) aan om de oordelen dat het juist wel mogelijk is om een drempelwaarde te gebruiken.

Dit in tegenstelling tot de RvS die uit ditzelfde Arrest een zelfde conclusie trok (PAS voldoet niet voorsorteren mag niet) echter een notitie van het RIVM (!) over een drempelwaarde BUITEN de uitspraak heeft gehouden uit angst voor de MOB (!)


Het zou mooi zijn als ook belangenbehartigers de noodzaak van o.a. een drempelwaarde gaan inzien, de tijd om dit te bestuderen is nuttiger besteed dat een overleg over een landbouwdictaat.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @rene-de-jong:
de noodzaak van o.a. een drempelwaarde

Volgens onze Tjeerd zijn partijen die met oplossingen komen geen kritische collega's maar mensen die zand in de machine gooien. Het zegt wel wat over de werkelijke bedoelingen!!
BertK
Met drempelwaarde zijn veel problemen opgelost. Misschien moeten de problemen eerst nog wat groter worden, maar grotere problemen dragen bij aan een oplossing!
hans-hans
Marco de 1ste
Wat staat dan te gebeuren 3000 boeren uitkopen stikstof verdelen onder infra luchtvaart industrie. Over 10 jaar is die N ruimte ook weer op, en dan? Volgende 3000 boeren opkopen ? Deze regering inclusief al hun beleidsambtenaren zijn totaal van de pot gerukt.
En dan vraagt men zich af op de npo en zogenaamde deugkranten waar dat anti overheidsdenken vandaan komt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europa , stikstofbeleid , stikstofprobleem en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0