VIDEO: Speenwasser zorgt voor goede voorbereiding melkbeurt #eurotier

Wie van jullie werkt hier mee?:

Het Sanicleanse speenwassersysteem is een handmatig bediend apparaat dat is ontworpen om spenen goed schoon te maken, te ontsmetten en voor te bereiden op de melkbeurt.

Pneumatisch aangedreven tegengesteld draaiende borstels schrobben de spenen voorzichtig terwijl ze warm water of een mengsel van warm water en ontsmettingsmiddel aanbrengen om de spenen van de koe grondig schoon te maken en de afgifte van melk te stimuleren.

Een luchtstoot droogt vervolgens de spenen en bereidt ze voor op de bevestiging van het melkstel.

Totale speenvoorbereiding wordt bereikt in slechts 10 seconden.

Melkveehouders die de Sanicleanse-speenscrubber gebruiken, ervaren minder gevallen van klinische mastitis, verbeterd koecomfort en snellere melktijden.

Bron: onfarmsolutions.com/teat-scrubber/

Deel dit topic

Reacties

+1
spotmelker
10 seconden per speen is 40 seconden per koe... en ik hou het bij droog voorbehandelen. Gaat zeker de helft sneller.
Grasbaal
@spotmelker tis 10 seconden voor 4 spenen (of 7 seconden bij een 3speen)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , warm , melk , koe , mastitis , koecomfort , melkveehouders en spenen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
511