Nederlands kweekvlees straks in Aziatische dumplings

DELFT (ANP) - Het gekweekte varkensvlees van het Delftse voedselbedrijf Meatable zal in 2024 in de vorm van dumplings en worstjes in restaurants in Singapore verkrijgbaar zijn. Meatable heeft hiervoor een samenwerking gesloten met het Singaporese bedrijf ESCO Aster. Een jaar later moet het kweekvlees ook in de Singaporese supermarkt liggen.

telegraaf.nl/financieel/1081861328/…

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Als je weet hoe dumplings zijn en hoe ze smaken dan weet je dat het niet zo moeilijk is om daar "vlees" voor te maken.
+6
George
@Grasbaal Ik heb niet eens een idee wat het zijn en ik denk dat ik dat ook zo ga houden.😀
Melkboer16
@George net als die nagemaakte snitzels maar dan nog smeriger
+1
George
@Melkboer16
Ik ken ook geen nagemaakte schnitzels. Nu eet ik ook niet vaak schnitzels , vaak zijn ze hier in NL van varkensvlees. Maar vorige week was ik paar dagen in München en Zuid Duitsland en daar heb ik wel een paar originele kalfschnitzels gegeten mit Preiselberen. En die zijn wel lekker. 😀
Greetje
@George ook nog een almabtrieb meegemaakt?
+2
George
@Greetje Nee niet gezien. Ik was een dagje in München bij de BMW fabriek en een dagje in Berchtesgaden op de Obersalzberg en de Kehlstein.
Je bedoeld zoiets? 😀

Gerron
Quote Reactie van @George:
niet gezien.

Het oog wil ook wat. 😄
jan w
nieuweoogst.nl/nieuws/2022/…

Voedselgigant JBS stopt met vleesvervangers in VS
Gerron
Quote Reactie van @jan w:
Voedselgigant JBS stopt met vleesvervangers in VS

Mac Donalds is er weer mee begonnen.
weurding
Die Aziaten zijn het gewend ondefinieerbaar voedsel te nuttigen
+1
Grasbaal
Was gister uit eten in een restaurant in Amsterdam. Die hadden ook verschillende vegan gerechten op de kaart. Allemaal samengesteld uit pure ingredienten. Ik had een pompoen salade vooraf, was erg lekker. Noem het dan gewoon salade denk ik dan, waarom dan perse een vegan stempel erop.

(klik om te vergroten)

Gerron
Quote Reactie van @Grasbaal:
. Noem het dan gewoon salade denk ik dan, waarom dan perse een vegan stempel erop.

Omdat niet elke vegan weet wat labneh is dat in het gerecht eronder zit.
+3
de jonge
@Gerron er komen straks weer onderzoeken.... wel dan word er gekeken hoeveel veganproducten verkocht zijn.. als er ipv bietensalade het woord vegan achter staat, word die dus als vegan verkocht in de verkooplijst...en op deze manier laten ze de mensen wennen want dan kunnen ze met bv een jaar of 2 jaar zeggen dat de verkoopcijfers van vegan met zoveel procent zijn gestegen ,zodat het steeds meer geaccepteerd gaat worden en de mensen eraan gaan wennen dat dat het nieuwe normaal word....
Gerron
@Grasbaal Maar waarom ben je in dat restaurant gaan eten? Misschien had je wel zin in een stukje chocoladetaart maar heb je dat niet genomen omdat het vegan was. Dus in een ander restaurant had je meer keus...
Grasbaal
@Gerron ik was er op uitnodiging en vond het een goeie keuze - lekker gezeten en lekker gegeten. Was in een voormalige boerderij naast de UVA: cafe-restaurantpolder.nl/

(klik om te vergroten)

Gerron
@Grasbaal Opmerkelijk. Vrij parkeren in 020 en als je die bietensalade in het engels besteld is het opeens wel vegan. 😄
Grasbaal
Quote Reactie van @Gerron:
die bietensalade in het engels besteld is het opeens wel vegan

Maar als er labneh in zit dan klopt dat ook niet helemaal
Gerron
Quote Reactie van @Grasbaal:
Maar als er labneh in zit dan klopt dat ook niet helemaal

Dat zijn ze bij "Dinner" dus vergeten te vermelden. 😄
+2
Twentsch Land
Een karbonade met handvat is zo fout nog niet 😋

Sla is ook lekker, beide wil ik niet missen.
+2
Vdejong
@Twentsch Land verkies toch een T bone steak boven een karbonade. En als het dan toch een karbonade moet zijn, het liefst een schouderkarbonade
Grasbaal
Mijn favoriet is dan ook meestal een goeie biefstuk (rood) met een lekkere frisse salade


+1
George
@Grasbaal
Sorry Co , maar voor mij oogt dat echt niet als een goeie biefstuk. Dat is meer T bonesteak of (el)lende. 😀 Mij maken ze met zo'n geprikt geval en vetdoorregen niet blij.
Ik heb ze liever zo:
+1
weurding
@George goede entrecote of ribeye is net zo lekker vind ik, mag best beetje vet aan zitten
+1
Spuit11
@weurding Als ik weet dat ik 's avonds goeie visite krijg leg ik wel eens een entrecote op de barbecue. Dat is toch het ultieme geluk.
+1
Grasbaal
@George zonde die bruine smurie erop...
Gerron
Quote Reactie van @Grasbaal:


@George zonde die bruine smurie erop...

Inderdaad. Een (peper)sausje is lekker maar dan wel op de frietjes naast het vlees.
George
@Grasbaal
Lekker een rode portsausje erover heen , echt heerlijk.
+1
Vdejong
@George vlees moet naar vlees smaken, niet naar alcohol
George
Quote Reactie van @Vdejong:
vlees moet naar vlees smaken, niet naar alcohol

Dat kan wel zijn maar zo'n lekkere biefstuk met een romig pepersausje of een rode portsaus smaakt mij helemaal geweldig . Ben ook gek op hertenbiefstuk . Ik hou heel erg van lekker eten. 😀
Melkboer16
@George denk iedereen hier,
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
denk iedereen hier,

Weet ik niet , als ik die foto van Co zijn lap vlees bekijk zou ik direct vegetariër kunnen worden. 😂
+1
Vdejong
@George vet komt de smaak van vlees ten goede
George
Quote Reactie van @Vdejong:
vet komt de smaak van vlees ten goede

Iedereen heeft een andere smaak , ik hou niet van doorregen vlees.
En ik hou wel van een lekker sausje.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's supermarkt , varkensvlees , kweekvlees , singapore en biefstuk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0