Agractie: clubjes boeren en transporteurs willen aandacht vragen voor hun situatie

DEN HAAG - Boeren, en transporteurs, die op Prinsjesdag de weg op zijn gegaan richting Den Haag, doen dat volgens Bart Kemp van actiegroep Agractie om "op een vreedzame manier aandacht te vragen voor hun situatie". Het gaat om individuele "kleine clubjes uit verschillende regio's", zegt Kemp.

Van een centrale organisatie is volgens hem geen sprake. "Ik heb gehoord dat men aanwezig wilde zijn", vervolgt de boerenleider. Hoe daarmee om te gaan, is "aan de burgemeester van Den Haag". Die heeft intussen een noodbevel uitgevaardigd.

Boeren mogen zich niet op hun tractoren in de stad vertonen, besliste burgemeester Jan van Zanen. Hij wil geen ordeverstoringen, zeker niet nu voor het eerst in drie jaar weer publiek welkom is op Prinsjesdag.

Vooral veehouders liggen al een tijd overhoop met de overheid over het stikstofbeleid. Ze moeten hun ammoniakuitstoot de komende jaren fors verminderen, om de natuur te ontlasten. Veel boeren zeggen niet te weten hoe ze dan nog rond moeten komen.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dieplader , tractoren , overheid , veehouders , ammoniakuitstoot , stikstofbeleid , den haag , agractie , bart kemp , richting en Burgemeester geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!