TNO: lage stikstofdrempel is betekenisloos

Quote:
Een drempelwaarde van minder dan 7 mol per hectare heeft bij vergunningverlening eigenlijk geen betekenis. Tot die conclusie komen onderzoekers van TNO. TNO schrijft dat een rekengrens van minder dan 7 mol per hectare per jaar “als niet significant moet worden beschouwd.”

Deel dit topic

Reacties

John Spithoven
SSC heeft,altijd gezegd dat de Nederlandse interpretatie van de HR een zekerheid verlangt die ze nooit kan bieden. Diverse malen hebben we overheid en partijen gewezen op het Duitse systeem. TNO doet nu het zelfde. Vergunning plicht boven de 7 mol depositie toename bij nieuwe activiteiten.
John Spithoven
@John Spithoven En dat Aerius gevalideerd is tot 20 km tov de bron is een leugen. Zie screenshots. Dit is wat de overheid zegt over validatie is achtergehouden stukken.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

John Spithoven
@John Spithoven Er is een validatie studie tot 20 km van de bron, maar dat is niet met ammoniak maar met zwaveldioxide.

Ammoniak validatie OPS is tot 700 m van de bron. Overigens betekent dat niet, volgens de wob, dat NH3 depositie te vinden is tot 700 m van de bron. Dat is minder.
sjaa
@John Spithoven is dat zwaveldioxide van de chemische lucht wasser??
BertK
@John Spithoven Wederom foute voorlichting van de Tweede Kamer?
mlkvhoudr
@John Spithoven snel weghalen deze post puur naar buiten brengen dat TNO hogere drempel waardes wil
BertK
+1
mlkvhoudr
@BertK we kunnen veel beter pluggen dat een organisatie van statuur aangeeft dat de drempel waarde in de wet om hoog kan naar de boeren luisteren vinden ze toch maar gezichtsverlies, beter het punt binnen halen. Dan de credits krijgen
BertK
@John Spithoven Dus vrijwel geen PAS-melder die nog een probleem heeft?
BertK
@John Spithoven 7 mol al dan niet in combinatie met 700 meter, dat zou een generieke maatregel rechtvaardigen.
+3
spotmelker
Bij lagere drempelwaarde dan 0,05 Mol loopt Aerius vast 😂 😂 dat is me even een onderbouwing....
BertK
Delft (TNO) ligt heel dicht bij den Haag (ministeries), aber die haben dass nicht gewusst
+5
John Spithoven
Een rapport van TNO over de zekerheden Aerius/OPS
gepubliceerd op 12 mei, 2.5 maand later in het vakantie reces komt v d Wal met een kamerbrief. Daar gooit ze, nadat ze eerst RIVM die niet achter de bekritiseerde kaart stond , nu ook TNO voor de trein omdat ze niet beschikken over de feitelijke validatie OPS model. Ook cie Hordijk trof dat zelfde lot. En ze licht de kamer binnen een week voor de tweede keer onjuist in, nadat vorige week bleek dat ze stukken van MinFin achter hield.

Wat een land!

Dit kabinet haalt alles uit de kast om het ruimte/N dossier te laten escaleren. 3 jaar maatschappelijke onrust en niets maar dan ook niet opgelost.
Geen droge depositie meting , geen bodem monsters om verzuring en vermesting in kaart te brengen, geen openbare data over de feitelijke staat van de natuur, schoffering van de veehouderij.

En dan gaat het fout, dat moment is nu daar. En als ik de tv aanzet is er niemand die bovenstaande opsomming oppakt en daarmee aan de slag gaat .
Albert Altena
@John Spithoven Als je bij tv uitgenodigd wordt willen ze je alleen maar in een kwaad daglicht zetten.
Een mooi voorbeeld was er maandagavond in Op1.
Toen wilden ze Caroline in de rechts extreme hoek zetten vanwege de steun van Trump en Le Pen.
Waar ze trouwens niet in slaagden.
Als je daar begint over feiten wordt je direct afgekapt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tno , boerderij , betekenis , Mol en stikstofdrempel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0