Illustratie van: Grasbaal

Diepe sporen in het land: hoe kijken aanstaand boer Rob (24) en toekomstig klimatoloog Maya (21) naar de stikstofopstand?

Het stikstofplan van het kabinet trekt diepe sporen in het land. De emoties lopen hoog op: boeren voelen zich in hun bestaan bedreigd en schuwen harde acties niet. Wat vinden studenten – de een op weg boer te worden en de ander aanstaand klimatoloog - en hun docenten?

Deel dit topic

Reacties

+4
Melkveehoudernh
Toekomstig klimatoloog, die zijn we toch niet meer nodig over een paar jaar, dan is de aarde al vergaan. als je de huidige klimatologen mag geloven.
cjw73
Die trut is nu al compleet gehersenspoeld als je het stuk doorleest.
+2
Bennie Stevelink
Wat heeft stikstof met klimaat te maken?
De journalist die dit artikel heeft geschreven is ook al niet in staat het stikstofprobleem en het klimaatprobleem uit elkaar te houden.
Biestie
@Bennie Stevelink Klopt helemaal, ergerlijk dat ze dat niet benoemen. Kan het hele artikel niet lezen overigens.
BertK
@Bennie Stevelink Bij verbranding fossiele energie komt CO2 en NOx vrij. Ook volgens ministerie van financiën heeft dit alles met elkaar te maken.
Bennie Stevelink
@BertK NOx veroorzaakt geen klimaat verandering en heeft dus niets met klimaat te maken.
Noorderling
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
NOx veroorzaakt geen klimaat verandering en heeft dus niets met klimaat te maken.

als gesteld wordt, dat nox en nh3 een meststof is, zorgt dat voor extra fotosynthese waarbij CO2 en H20 omgezet worden, daarnaast brengt groei verdamping met zich mee wat een koelend effect heeft.
Deze stikstof zorgt dus voor afkoeling van de aarde en vastlegging van CO2 en heeft dus wel effect op het klimaat.
BertK
@Bennie Stevelink De bron is dezelfde en daarmee is het gekoppeld. Eens dat NOx niet direct klimaat verandert.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boer en acties geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN