Kabinet maakt haast met stikstofplannen en legt 750 miljoen euro op tafel

Voor provinciale plannen om de stikstofuitstoot te verlagen, trekt het kabinet versneld ruim een half miljard euro uit. Ook gaat er 250 miljoen euro naar het met spoed legaliseren van zogenoemde PAS-melders: boeren die tussen 2015 en 2019 ten onrechte een vergunning kregen voor hun bedrijf.

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Hurry hurry
+1
Twentsch Land
Waarom waarom 😉

@weurding
+5
cjw73
@Twentsch Land das niet zo moeilijk. Voor er meer bekend wordt over alle onwaarheden een poging doen om zoveel mogelijk weg te krijgen.
+4
kanniewaarzijn
@cjw73 Klopt, het kaartenhuis begint in elkaar te storten.
Twentsch Land
De knipoog smiley stond er niet voor niks achter 😉

@cjw73
+1
mlkvhoudr
Dit zijn plannen van de provincie op basis van de huidige wet op basis van vrijwilligheid dus ik zie er geen probleem in
+2
Koeien boertje
Voor de bom barst
EDOO
Als je de uitgebreide brief leest die het kabinet naar de kamer heeft gestuurd wordt je niet vrolijk. Ik weet niet hoe ik die hier moet plaatsen. Enkele punten: KDW blijft overeind, geen uitzondering grensboeren, doelen blijven overeind, biologische- en natuur inclusieve boeren moeten worden ontzien, de rest moet dus meer inleveren en er komt een Ecologische Hoofdautoriteit die er op moet toezien of de natuur voldoende snel hersteld. Met dit laatste punt worden de kamers buiten spel gezet of dit wordt tenminste geprobeerd vermoed ik.
+1
Kars
@EDOO als stikstof niet probleem is kun je ook niet herstellende natuur krijgen door stikstof te verminderen.
Het doel is veehouderij decimeren en food hubs en high processed food.
Natuur is hun middel om dat doel te bereiken
mlkvhoudr
@jg aaaaaaaaaaaaarrrrrrrgggggggghhhhhhh😡😡😡😡😡
Om gek van te worden daar hebben we hem weer........

De zoveelste variant op de kennisvoucher, ik heb de brief even gescand en ik zie nog steeds geen enkele reden voor de sector om aan tafel te gaan zitten

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vergunning , stikstofuitstoot en stikstofplannen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0